TOP
Ambulància a la Savina. Foto: FS-TES

Formentera es torna a quedar sense segon equip d’UVI Mòbil

El sindicat FS-TES ha mostrat aquest dijous el seu malestar davant retirada de l’ambulància de Suport Vital Avançat (UVI-mòbil) de Formentera. Una retirada, segons assenyalen des d’aquesta força sindical, que torna a deixar la nostra illa amb una sola ambulància d’urgències i dos tècnics d’emergències sanitàries per a aquesta única unitat que també s’han d’encarregar de donar suport a l’equip mèdic de l’helicòpter, i ajudar a pacients de sortida d’alta d’urgències, pacients de rehabilitació o de diàlisi, entre altres tasques.

Precarització en el servei extrahospitalari
Des d’aquest sindicat apunten que “Salut retira aquest recurs d’ambulància medicalitzada amb equips d’infermeria i medicina del 061 desplaçats des d’Eivissa i Mallorca, coincidint amb la finalització de la temporada turística, donant lloc una precarització en el servei extrahospitalari a Formentera”. Aquesta situació, segons indiquen, fa que en haver-hi una sola ambulància de servei, “en cas d’accidents de trànsit amb diversos ferits, aquesta única ambulància d’urgències hauria de fer diversos viatges, podent-se ocasionar situacions de risc si aquest vehicle i el seu equip ja estiguessin ocupats atenent un altre servei”.
El sindicat, que ja va denunciar aquest tipus de mancances a la nostra illa el passat mes de març, reclama al Servei de Salut els recursos necessaris per a cobrir les necessitats dels habitants de Formentera durant tot l’any i no sols en el període estival.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES