TOP
Gómez ha admès que és difícil poder precisar una data de finalització de les obres. Foto: YT

La base del 061 es començarà a edificar a finals del 2022

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha interpel·lat avui dimarts en ple del Parlament a la consellera de Salut, Patricia Gómez, per demanar en quin punt es troba la implantació del servei del 061 a la nostra illa per tot l’any.

La base allotjarà als professionals del 061 i en trànsit
Gómez ha respost que espera que el projecte, que compta amb una partida d’1,9 milions d’euros i que es troba en fase de supervisió, surti a licitació en unes setmanes.
A partir d’aquí, la titular de Salut ha calculat que l’obra s’adjudicarà en aproximadament mig any, i que l’inici de la construcció es fixaria a finals del 2022. Tal com ja avançaven el passat 12 de novembre la presidenta Balear, Francina Armengol, i la presidenta del Consell, Ana Juan, la base comptarà amb 3 vehicles: 1 ambulància de suport vital bàsic que ja hi ha a Formentera; 1 ambulància de suport vital avançat, que ja duu dos estius de maig a octubre operant a la nostra illa, i una unitat de transport sanitari no urgent.
Així mateix, Gómez ha avançat que la base podrà allotjar a tots els professionals que formin part d’aquests equips i allotjar, també, a professionals en trànsit a Formentera, alleugerint així la problemàtica de cercar habitatge per a aquests treballadors.

Incertesa amb el 2022 i amb la data del final de les obres
Per la seva banda, el diputat Sanz ha apuntat que ara mateix es té “la incertesa del que passarà a l’any 2022” amb el servei, i ha assenyalat que des de Formentera es continuarà “reclamant des de totes les instàncies que aquest servei hi ha d’estar tot l’any” per evitar que en casos d’urgència hagin de sortir un metge i una infermera de l’Hospital a prestar el servei.
La responsable de Salut ha admès que és difícil poder precisar una data de finalització de les obres i que es tinguin tots els vehicles disponibles in situ a causa de la incertesa generada per la crisi sanitària derivada de la covid, encara que ha afirmat que des de l’Ib-Salut es lluitarà per dur a terme les obres al més aviat possible.

Rebuig a les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de les Illes Balears
Sanz ha intervingut també per defensar el rebuig a les quatre esmenes a la totalitat presentades per VOX, Ciutadans, PP i el PI. Segons el diputat, són uns pressupostos necessaris per a la nostra comunitat. Concretament, ha destacat l’impuls que poden suposar uns pressupostos amb un sostre de despesa de 5.176,6 milions d’euros, amb 2.010 milions d’euros previstos per a salut, 1.055 per a educació, 277 per a protecció social, 278 per a ocupació o 31 per habitatge. Unes quantitats que, segons el diputat per Formentera, marquen el rumb d’un govern progressista que té per objectiu “que els serveis siguin per a tots i que aquesta crisi que ens ha passat per damunt no deixi a ningú enrere”.
Finalment, les esmenes a la totalitat han quedat rebutjades, i s’ha aprovat la quantitat global dels pressupostos generals de les Illes Balears.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES