TOP
Instantània de la trobada entre les dues presidentes. Foto: CAIB

Les obres de la nova base del 061 s’iniciaran el 2022

La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, s’ha reunit avui amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la primera trobada institucional entre les dues.
Juan ha destacat “la bona coordinació” existent amb l’administració autonòmica i la “total disposició” per part de la presidenta balear “a tancar temes i posar en marxa projectes” que preocupen la ciutadania formenterera en àrees com ara la mobilitat, la sanitat, el port i el medi ambient, entre altres.

Base del 061
Quant als temes sanitaris, ambdues presidentes han parlat de la base permanent del 061. En aquest sentit, la cap de l’executiu balear ha anunciat que les obres perquè Formentera disposi d’una nova base del 061 començaran el 2022.
La previsió és que la nova base compti amb tres equips de guàrdia, que es podran ampliar segons les necessitats. Aquesta base suposarà una inversió d’1,9 milions d’euros per part del Servei de Salut. La infraestructura comptarà amb quatre places d’aparcament per a vehicles de guàrdia i amb set professionals de guàrdia i cinc més que estaran en trànsit.

Port més social
En matèria de mobilitat, Ana Juan ha insistit a “solucionar de manera urgent” els horaris de les connexions de primera i última hora amb Eivissa, així com treballar “per desenvolupar ja” el decret de transport marítim.
A més, Juan ha aprofitat per plantejar a la presidenta del Govern una solució global als problemes del port de la Savina amb el compromís de totes les administracions competents i sempre amb una màxima: “que Formentera decideixi sobre els usos del port. Volem un port més social amb cabuda per als amarraments socials, per a embarcacions particulars i una marina seca”.

Regulació de fondejos
Sobre medi ambient, la cap de l’executiu formenterer ha plantejat que es doni impuls a la regulació dels fondejos en tot el litoral de l’illa, una petició que ja s’ha traslladat tant des del ple com des del Parlament en diverses ocasions, així com la construcció d’una planta de compostatge i una de residus de construcció, “i treballar en el desenvolupament de polítiques energètiques verdes que han de comportar la descarbonització de la planta des Ca Marí”.

Museu, finançament i educació
D’altra banda, Juan ha insistit en “la necessitat d’accelerar el projecte del Museu de Formentera”, el pla director del qual ja està finalitzat. Les dues presidentes també han tractat altres qüestions, com el Projecte de pressupostos de la Comunitat Autònoma per al 2022, que inclou 9 milions d’euros per al Consell de Formentera, un milió més que els pressupostos d’enguany, o l’estat de tramitació de la futura promoció d’habitatges públics que es construirà a Sant Ferran.
Així mateix, també han fet balanç de les iniciatives impulsades a l’illa des de l’any 2015, com la llei que permet la limitació de l’entrada de vehicles a Formentera o la construcció del nou centre educatiu de Sant Ferran, inaugurat a l’inici d’aquest curs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES