TOP
Belinda Jiménez, Pablo Toledo, Carolina Coronel i Ouafae Dahmane.

Dia de la diversitat funcional: Pares de Sant Ferran reclamen un ATE

Ràdio Illa us ofereix l’espai especial del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional en què hem convidat a professionals d’APNEEF (Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera), així com a familiars dels usuaris d’aquesta entitat.
La psicòloga i psicomotricista Belinda Jiménez i el psicòleg Paco Pérez aporten la visió dels professionals que treballen amb el col·lectiu, mentre que Carolina Coronel, Ouafae Dahmane i Pablo Toledo són pares d’infants amb necessitats especials que exposen la seva vivència.
Els convidats han destacat la contribució d’APNEEF, que a la nostra illa presta servei a gairebé una quarantena d’usuaris. A més, han assenyalat els reptes pendents a Formentera: canalitzar la integració laboral i l’establiment de recursos per fomentar l’autonomia del col·lectiu, per exemple, amb pisos tutelats.
Sobre la inclusió dels infants amb diversitat funcional en el sistema educatiu, Coronel i Toledo assenyalen que, amb el suport de l’APIMA i la FAFA, un grup de pares ha sol·licitat a la conselleria balear d’Educació que destini un Auxiliar Tècnic Educatiu (ATE) suplementari per al CEIP de Sant Ferran de ses Roques. L’ATE és una figura que dóna suport al docent dins l’aula i a les hores de pati, per exemple ajudant als nens amb poca mobilitat o amb problemes de control d’esfínters, entre altres casos.
Els pares han explicat que durant el curs passat, quan eren dos els infants amb necessitats especials, el col·legi comptava amb un ATE, mentre que enguany, amb sis nens amb necessitats especials, no s’ha augmentat la dotació d’aquest recurs. Ràdio Illa ha plantejat aquesta qüestió al Govern balear, que ha informat que, de moment, “s’estan estudiant i avaluant les necessitats”.
A més, en aquest especial per al 3D també hem entrevistat a Rikki Arjuna, del grup Xiula, que ha dedicat l’emotiva cançó Mirada Estràbica a reflexionar sobre la diversitat funcional.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES