TOP
Xumeu Juan, Jordi Riera i Emi Miguel interpreten ses Caramelles. Foto: C.C.

Viu les Caramelles de Nadal a Ràdio Illa (la mitjanit del 24 al 25)

Enguany podeu gaudir de ses Caramelles de Nadal des de l’església i també des d’on vulgueu, a través de Ràdio Illa. La mitjanit de divendres a dissabte, del 24 al 25 de desembre, coincidint amb la celebració a la parròquia de Sant Francesc de la Missa de Matines, la ràdio de Formentera us ofereix ses Caramelles de l’Esquadra de Sa Raval que es gravaren als Estudis Ona Edicions de Mallorca, amb el productor Miquel Brunet, l’any 2009. L’agrupació estava formada llavors per Emi Miguel, Xumeu Juan i Jordi Riera, que interpreten aquestes peces tradicionals amb tambor, flaüta, castanyoles i espasí.
Per gaudir d’aquesta tradició musical en directe, a més de la interpretació que en farà, durant la missa de la mitjanit del 24 al 25, l’esquadra de Sa Raval a Sant Francesc, també hi ha dos possibilitats més el dia de mitjana festa de Nadal, el 26 de desembre. Així, el pròxim diumenge a les 11 h, l’Esquadra de ses Roques oferirà ses Caramelles de Nadal a l’església de Sant Ferran, i a les 17 h ses Caramelles sonaran a l’església del Pilar i seran a càrrec de l’Esquadra Jove.

Recuperació de ses Caramelles
La tradició de ses Caramelles s’ha recuperat a Formentera des de Nadal de 2008, una tasca que ha liderat el músic i professor de l’Escola de Municipal de Música, Xumeu Juan. Aquestes peces musicals, que tenen el seu origen en l’edat mitjana, descriuen el misteri del naixement de Crist i són una mostra cultural transmesa, de generació en generació, de manera oral.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES