TOP
Imatge aèria del moll de Ponent.

Un dels aspirants a gestionar la dàrsena de Ponent demana puntualitat per prendre’n possessió

Port Med Formentera S.L. ha remès un comunicat en què assenyala que és el “virtual guanyador” del concurs públic convocat per l’Autoritat Portuària de Balears (APB) per a la gestió de la dàrsena de Ponent al port de la Savina. L’empresa, que pertany al grup de Nicolás Mayol (que gestionà fins a 2018 la dàrsena de Llevant a través de Formentera Mar), destaca que la seva oferta econòmica “és notablement superior a la presentada per l’altre licitador”, Formentera Future Investments, del grup d’empreses Paya.

Sense data per resoldre el concurs
Fonts de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) han informat Ràdio Illa que el concurs no s’ha resolt encara i que el criteri econòmic no és l’únic que s’ha de tenir en compte per donar per finalitzada la concurrència. De fet, l’ens portuari ha indicat que el següent pas és que la Comissió Tècnica que valora els projectes presentats es pronuncii sobre quina de les dues propostes és la més avantatjosa. Amb aquest dictamen com a base, el Consell d’Administració de l’APB haurà d’acordar la resolució definitiva del concurs. L’APB no ha facilitat cap termini per a la finalització del concurs, si bé ha indicat que abans de finals de mes està convocada una sessió del Consell d’Administració de l’APB on es podria abordar aquest assumpte.
En cas que s’arribi al 27 de maig, dia en què caduca l’actual explotació, sense que s’hagi conclòs el concurs, l’APB ha fet saber que l’actual gestor (Marina de Formentera) hauria de seguir controlant la dàrsena de Ponent, una clàusula que té per finalitat, segons la mateixa font, protegir els drets dels usuaris.

Un retard que podria suposar “un guany i benefici il·legítim”
En el comunicat, Port Med Formentera ha manifestat la seva “confiança en la immediata resolució del concurs” i ha afirmat que espera que abans del 27 de maig “el successor en la gestió tengui atorgat el títol, per al relleu en la gestió (…) tal com s’ha realitzat en ocasions anteriors”. Per aquesta empresa, “qualsevol dilació en aquest procés suposaria atorgar un guany i benefici il·legítim a l’actual explotador de la dàrsena, i una vulneració del criteri seguit per l’Autoritat Portuària en supòsits semblants”.
D’altra banda, Port Med Formentera ha desmentit les informacions publicades sobre les seves tarifes de lloguer de locals comercials. L’empresa diu que aquestes informacions “pretenen fer la impressió que la tarifa per al lloguer de locals resultant de l’oferta presentada és d’una quantia fixa de 110 €/m2/mes”. En canvi, Port Med Formentera “ha calculat una tarifa mitjana de 55,36 €/m2/mes, que és la resultant d’aplicar als locals petits de rent-a-car tarifes màximes de 110 €/m2/mes i pels altres locals, de 45 €/m2/mes”. L’empresa considera que “aquestes tarifes responen a la realitat del mercat actual, i al volum de facturació que generen aquests negocis”.
En aquest sentit, Port Med Formentera constata “haver rebut grans mostres d’interès en la ubicació a la concessió, i que ja ha tancat precontractes per a la continuïtat a l’explotació, pendents de l’adjudicació formal per l’Autoritat Portuària del concurs”.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES