TOP
Un exemplar de serp blanca.

Captura de serps: ja s’han instal·lat més de 200 trampes i s’espera arribar a les 400

La campanya de control de serps de Formentera enguany compta amb dos efectius (un més que l’any passat) i ja ha instal·lat “entre 200 i 240 trampes” amb un ratolí com a esca viva, segons ha explicat a Ràdio Illa Víctor Colomar, tècnic del COFIB (Consorci de Recuperació de la Fauna de les Illes Balears).

Colomar ha assenyalat que enguany es preveu arribar a les 400 trampes instal·lades a Formentera, principalment a la Mola, la zona on es concentren la gran majoria dels ofidis detectats. L’àrea amb una afectació més gran ocupa unes 600 hectàrees de superfície i està compresa al sud de la carretera i a l’est del camí de s’Estufador, fins al far.
Colomar exposa que a la nostra illa de moment s’ha observat que la problemàtica amb els ofidis està protagonitzada per la serp blanca (en castellà ‘culebra de escalera’, Zamenis scalaris), de la qual se n’ha detectat a la nostra illa un exemplar d’uns 20 anys. El tècnic ha explicat que l’alimentació d’aquest ofidi es basa en petits vertebrats (“més petits que els conills”), entre els quals es trobaria la sargantana. Tot i això, Colomar revela que, al contrari del que succeeix a Eivissa, a la Mola no s’ha detectat una disminució de la població d’aquests rèptils endèmics.
En la campanya de 2021 es capturaren “unes 700 serps” i Colomar s’ha mostrat optimista de cara a aconseguir l’objectiu de l’erradicació a Formentera d’aquesta espècie invasora. D’altra banda, el tècnic del COIB ha assenyalat que cal accelerar les tasques per supervisar o impedir l’entrada d’arbres ornamentals al port de l’illa.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES