TOP
Barca localitzada a sa Cala i de la qual se’n busquen els passatgers.

Nit de més arribades irregulars a Formentera: almenys tres barques més

Aquesta nit han recalat a Formentera almenys tres barques amb 36 persones migrades provinents de la costa nord-africana que han set detingudes per la Guàrdia Civil per arribada irregular en territori espanyol. Segons informa la Delegació del Govern, tots els migrants haurien arribat amb “aparent bon estat de salut” i serien d’origen magribí. Entre els passatgers hi hauria dos dones.
La Delegació ha detallat les circumstàncies de les tres arribades. La primera es produí a les 22 h d’ahir divendres, amb 15 persones a bord a la platja de Migjorn. La segona, devers la 1.30 h de la matinada, s’ha detectat a la zona des Caló, i transportava a 10 persones. La tercera, en la mateixa franja horària, ha deixat a la zona des Copinar a un total d’11 persones. En aquest incident, a més d’efectius de la Guàrdia Civil, també hi han participat agents de la Policia Local.
Aquestes arribades s’han produït en una nit en què s’han registrat cinc barques més a Mallorca i, pel que fa a Formentera, s’han de sumar a les dos que ahir es detectaren as Copinar i s’Estufador. Aquestes dos embarcacions portaven un total de 37 persones, tots homes, en bon estat de salut i entre els quals, a més d’originaris del Magreb, n’hi hauria de subsaharians.
Mentre es redacta la present notícia, al migdia de dissabte, testimonis presencials han comunicat a Ràdio Illa que es busca a més persones migrades per la Mola, ja que a la zona de sa Cala s’ha localitzat una nova embarcació varada a la costa, amb una aparença similar a les que s’empren per a aquests viatges (vegeu imatge).
Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de 17 embarcacions a Formentera. En total són 214 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució, en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES