TOP
Barca varada a s’Estufador. Arxiu

Arriba a Formentera la segona barca amb migrants en el dia d’avui

La Delegació del Govern ha informat que a les 15.30 hores d’avui s’ha produït l’entrada irregular per mar territorial d’un total de 16 persones d’origen magribí i d’origen subsaharià en aparent bon estat de salut. L’incident ha tengut lloc a la zona de s’Estufador i hi han intervingut patrulles de la Guàrdia Civil.
Es tracta de la segona arribada en poques hores. Aquest matí, devers les 9 h, 21 persones han desembarcat a la platja des Copinar. Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de 14 embarcacions a Formentera. En total són 178 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES