TOP
La unitat bàsica de salut se situaria a la zona de la Mola-es Caló.

Sa Unió demana la creació d’una unitat bàsica de salut i un observatori astronòmic

Sa Unió demanarà formalment al ple d’aquest divendres la creació d’una unitat bàsica de salut a la zona de la Mola-es Caló per tal de millorar la qualitat de l’assistència sanitària i atès que ja els donen els paràmetres i requisits per instal·lar-la.
Cal recordar que la formació es va reunir fa unes setmanes amb l’associació de vesins i la de majors per conèixer les seves demandes i necessitats, a més de traslladar la intenció del grup de defensar aquesta instal·lació en la qual Sa Unió treballa des de fa temps i que, com es va informar, va ser àmpliament acceptada.

Millora de carreteres, accessos i de la seguretat viària
A més, s’exigirà la inclusió de finançament per a la millora de carreteres de l’illa i els accessos a nuclis turístics amb l’objectiu de renovar-ne els ferms, ja que, segons afirmen des de la coalició, “fa molts anys que no reben cap intervenció d’importància per mantenir-los, tot i que les competències són del mateix Consell de Formentera”.
Entre aquests, destaquen la carretera PM-820 que uneix el port de la Savina i el far de la Mola; la Savina-es Pujols passant per Sant Ferran; Sant Francesc-cap de Barbaria; el desviament de Cala Saona i els accessos a nuclis com sa Roqueta, Punta Prima, Ca Marí o Migjorn. Tot això de cara a millorar la seguretat viària.

Observatori astronòmic
Finalment, a través d’una proposició d’acord, Sa Unió instarà el Consell a construir o adaptar alguna edificació existent per a la construcció d’un observatori astronòmic a l’illa.
En aquest sentit, des de la coalició han recordat la importància de divulgar aquesta matèria “que ens lliga i vincula a la natura i que permetrà oferir un servei educatiu als centres a més de col·laboracions amb diverses entitats científiques i universitats. A Formentera tenim un cel magnífic, però no disposem d’aquesta instal·lació com si passa a la resta d’illes”, assenyalen.

Torn de preguntes

Al torn de preguntes, el grup demanarà a l’equip de govern sobre les activitats extraescolars per a menors de sis anys, per la licitació de la gestió de xarxes socials de promoció turística, per l’ampliació d’horaris al poliesportiu Antoni Blanc i la licitació de la seva cafeteria i, finalment, per l’ampliació dels horaris de transport públic durant l’hivern, amb especial atenció als de la Mola.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES