TOP
La futura residència tindrà capacitat per a 18 places.

Formentera necessitaria una residència per a majors amb 70 places

Balears té un dèficit de 4.058 places en residències d’ancians dependents per aconseguir la ràtio de 5 places per cada 100 majors de 65 anys considerada necessària per a l’Organització Mundial de la Salut, OMS, de cara a atendre de manera adequada a aquest grup de població.

D’altra banda, la població major de 65 anys a Formentera és de 1.398 persones; 648 homes i 750 dones, un 12,2% dels habitants de l’illa. Si ens atenim a la ràtio proposada per l’OMS, la nostra illa hauria de disposar de 70 places en residència per a majors dependents.
Cal recordar que, ara per ara, i fins que no entri en funcionament la futura residència, amb capacitat per a 18 persones, la nostra illa no compta amb cap plaça.

Tornant a Balears, i d’acord amb les darreres dades de l’Imserso, corresponents a 2021, al nostre arxipèlag hi ha 5.554 places residencials per a majors, de les quals el 65,5% són de finançament públic i la resta, privada.
Així, l’oferta residencial per a ancians a les Illes se situa en 2,9 places per cada 100 persones majors de 65 anys, la tercera taxa més baixa d’Espanya, que té una mitjana de 4,2, només superada per Canàries, amb 2,6 places de mitjana i el País Valencià amb 2,7.

Per a assolir la mitjana aconsellada per l’OMS, s’haurien d’incrementar les places existents a la nostra comunitat en un 73%.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES