TOP
Falles des Pujols anys “90”

Maria Rosa Gabaldar a la tertúlia de majors: “Va ser la falla de tothom, va ser la Falla de Formentera”

La mascletà celebrada el passat dimarts a València, va proclamar l’inici dels seus festejos populars per excel·lència: Les Falles 2023. Avui a la Tertúlia de Majors, filam la història de Formentera des de l’experiència de na Pepita Gabaldar i la Maria Rosa Gabaldar. Totes dues ens apropen a la celebració de les Falles a Formentera, una celebració promoguda per les famílies d’origen valencià entre els anys 1983 i l’any 2003.

Rememoren les personalitats que formaren part del col·lectiu Casal dels Valencians des pujols; anomenant a qui fou partícip de la festa. Assenyalen la participació de tota la comunitat de Formentera en els festejos. Elles, que es defineixen com a “bunyoleres”, comparteixen amb alegria el seu origen i el seu present. Pepita Gabaldar, vesteix un collaret de Formentera, tot dient: “Em sent d’aquesta illa perquè la duc al meu cor i soc valenciana”. Enmig de la gatzara fruit de mirar fotos i rememorar bons moments ens regalen uns instants d’espontaneïtat en forma de cançó.

Pitja el reproductor a continuació per sentir la tertúlia.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES