TOP
Les alteracions que es produeixen a la pell poden ser detectades amb facilitat.

L’AECC i el Col·legi de Farmacèutics incideixen en la importància de protegir-se adequadament del sol

Demà dimarts l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Illes Balears i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears presenten la campanya conjunta de prevenció de càncer de pell.

S’instal·laran carpes informatives, de 10 a 14 h, ateses per farmacèutics del COFIB, i voluntaris de l’AECC per informar sobre la necessitat de protegir-se adequadament del sol a la plaça de Sant Francesc i al moll del port d’Eivissa.

Durant aquesta acció, les persones interessades podran conèixer el seu fototip de pell després d’un mesurament individual de melanina. Se’ls indicarà quina és la protecció solar que necessiten i lliurarà una mostra de protecció solar adequada.

Concurs de dibuix infantil sobre ‘Protecció Solar’
A més de les carpes informatives, totes dues entitats han convocat la tercera edició del concurs de dibuix infantil sobre ‘Protecció Solar’. L’objectiu és involucrar els més joves en l’important paper que juga la protecció solar en la cura de la salut i la prevenció del càncer de pell.

Aquest concurs està dirigit a escolars d’entre 6 i 12 anys i el termini per presentar els dibuixos i optar a fantàstics premis com un viatge a Port Aventura, cortesia de Viatges Kontiki i Fundació Port Aventura; vals de regal de la papereria Folder o entrades per a Palma Aquàrium, és el pròxim dia 31 de maig.

Com detectar senyals d’alarma del càncer de pell i prevenir la seva aparició
El càncer de pell és una malaltia maligna produïda per la divisió i creixement descontrolat de les cèl·lules que la formen, amb capacitat per a envair els teixits i estructures sanes de voltant i, en alguns casos, a altres òrgans a distància. Existeixen diversos tipus de càncer de pell, entre els quals destaquen els melanomes i els carcinomes.

Les alteracions que es produeixen en la pell, pel fet que és un òrgan superficial, poden ser detectades amb facilitat. Per això, l’autoexploració de la pell és un mètode important a l’hora de diagnosticar al més aviat possible un càncer. És recomanable realitzar una autoexploració en tota la superfície corporal, incloent-hi el cuir cabellut, cada tres mesos.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES