TOP
Javi Martín Parejo, a l’accés als estudis de Ràdio Illa

Fotografia solidària a Ghana: “Encara se’m posen els pèls de punta quan recordo els pacients recuperar l’oïda”

Ahir matí en Javi Martín Parejo, acabat d’arribar de Ghana fa deu dies, va visitar els estudis de Ràdio Illa per explicar-nos la seva darrera iniciativa solidària amb la càmera fotogràfica, la seva inseparable companya. Va viatjar a aquest país de l’est d’Àfrica per documentar la tasca altruista que està duent a terme l’organització Ears for the World (Oïdes per al món) en aquella zona, subministrant audiòfons a persones amb problemàtiques severes d’oïda. L’equip d’Ears for the World desplaçat a Ghana, professionals del camp de l’audiologia i l’otorrinolaringologia realitzen, agafant temps de les seves pròpies vacances, estudis audiomètrics in situ per després preparar i implantar els audiòfons als pacients. En Javi, també hi va viatjar per poder ser testimoni d’aquest projecte amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització, difusió i consolidació d’aquesta iniciativa, capturant amb la seva càmera la feinada que està duent a terme aquesta ONG (podeu col·laborar-hi valtros fent-vos amb algun dels llibres que el president de l’entitat, Óscar Martín Portal, ha escrit i els beneficis de la venda dels quals van tots a la ONG: GAIA o Tres días de soledad y un lamento desesperado).

No és el primer cop que en Javi, aprofitant el seu temps de descans hivernal després dels mesos de feina a Formentera Divers -d’on n’és soci fundador i instructor-, es llença al carrer o a viatjar, càmera en mà, per fotografiar situacions excepcionals o causes justes. Al De far a far ja el vàrem tenir en directe parlant-nos de les seves fotos de la Formentera reclosa durant la pandèmia, del seu projecte de documentar la sequera a la conca del Paranà -a l’Argentina interior- o el seu viatge a la frontera entre Romania i Ucraïna poc després de l’esclat de la guerra per documentar la crisi de refugiats.

En aquest enllaç podeu escoltar l’entrevista sencera:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES