TOP
Imatge d’arxiu del Cinema de Formentera (Sala de Cultura).

Com serà el Debat de dijous al Cinema amb els candidats al Consell?

El Debat de Ràdio Illa amb els candidats a la presidència del Consell de Formentera se celebrarà dijous 25 de maig a les 19 h al Cinema i es podrà seguir presencialment (l’entrada és lliure), a través del 107.9 FM i de radioillaformentera.cat. L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració del Consell i de la PIMEF, que oferirà un pica-pica al final, està especialment dissenyat perquè hi hagi una contraposició real de propostes i idees i permetrà la intervenció del públic.
El Debat comptarà amb cinc candidats: Alejandra Ferrer (Gent per Formentera), Llorenç Córdoba (Sa Unió), Ana Juan (PSOE), Pedro Galli (Partit Llibertari) i Ignacio Monge (Podemos), mentre que el número 1 de Vox, José Antonio Rebollo, ha declinat participar-hi. El Debat, moderat per Pepo Rubio i consensuat en l’Ens de Gestió Audiovisual de Formentera, està pensat perquè no duri més de dos hores i dividit en quatre blocs temàtics. Acabat cada un dels blocs, un redactor de Ràdio Illa recopilarà preguntes entre el públic de la sala i les que hagin arribat a través de les nostres xarxes socials amb el hashtag #debatradioilla. Es prioritzarà les preguntes que es formulin a la sala i, si és escaient, es farà una selecció de les que es plantegin per mitjans electrònics.

Quatre eixos temàtics
Els blocs són els següents: el Consell i la ciutadania (hisenda i tràmits, per exemple), serveis a la ciutadania (cultura, esports…), economia i societat (transport de mercaderies, habitatge…), i per acabar, entorn (medi ambient, patrimoni…). Finalitzats tots els blocs, cada candidat disposarà d’un minut d’or per explicar als ciutadans perquè han de confiar en la seva llista electoral.
L’ordre dels parlaments en el minut d’or i en les intervencions inicials de cada bloc serà el de menor a major representació, començant pels que no tenen representació i acabant pels que en tenguin més. Com que hi ha dos candidats sense representació prèvia, es farà un sorteig abans de començar el debat per determinar l’ordre d’intervenció.
A cada bloc cada candidat disposarà d’un minut per fer una presentació inicial i posteriorment s’obrirà un torn de paraula que gestionarà el moderador. En aquest torn cada candidat no es podrà estendre més d’1,5 minuts per intervenció. Si de forma espontània, no sorgeixen temes a abordar, el moderador proposarà qüestions relacionades amb el bloc.

Debat amb els candidats al Parlament
Ràdio Illa us ofereix també un debat entre tres dels candidats al Parlament balear, dijous 25 de maig a les 9.15 h a l’estudi de l’emissora. Es podrà seguir pel 107.9FM i radioillaformentera.cat i hi participaran tres candidats: Sílvia Tur (GxF i PSOE), Llorenç Córdoba (Sa Unió) i Vicente Juan Boned (Vox), mentre que la representant del PACMA ha declinat la invitació.
Cada candidat disposarà d’un minut d’exposició general i posteriorment s’obrirà un debat lliure sobre diversos assumptes de competència autonòmica, focalitzant l’interès en els blocs de serveis a la ciutadania (cultura, esports…), economia i societat (transport de mercaderies, habitatge…) i entorn (medi ambient, patrimoni…). Està previst que l’espai duri entre 40 i 50 minuts.

Programa especial per seguir els resultats 28M
Diumenge, 28 de maig, a partir de les 20 h podreu seguir el minut a minut dels resultats electorals de Formentera, de la resta de les Balears i de l’Estat en el programa especial 28M de Ràdio Illa. Aquest espai comptarà amb dos tertúlies, una amb representants dels partits polítics i l’altra amb ciutadans, i també connexions en directe des de les seus de GxF, Sa Unió i PSOE. A més, disposarem de companys a la resta de les Balears que ens narraran com evoluciona el recompte a Eivissa, Mallorca i Menorca i farem un seguiment especial a les eleccions al Govern balear i a les grans places en disputa al país. Viu l’Especial Eleccions de Ràdio Illa, diumenge, a partir de les 20 hores.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES