TOP
La persona afectada és una dona d’uns 70 anys, resident a l’illa.

Detectat un cas aïllat i lleu de legionel·la a Formentera

L’àrea de Salut d’Eivissa i Formentera (ASEF) ha confirmat a Ràdio Illa la detecció d’un cas aïllat de legionel·la a la nostra illa que seria lleu i pel qual s’han pres ja les mesures oportunes per a eradicar el seu focus.

La persona afectada és una dona d’uns 70 anys, resident a l’illa, que viu en un habitatge agregat a un petit conjunt de cases a la zona des Ca Marí. Segons fonts del Consell, la pacient restaria ingressada a l’Hospital de Formentera en estat lleu, tot i que l’ASEF no ha pogut confirmar a la nostra emissora quin dia s’hauria produït el seu ingrés ni quin tractament ha rebut per part dels facultatius.

Pel que fa al focus de la infecció, aquest s’hauria localitzat al dipòsit d’aigua que comparteixen aquests habitatges, una mitja dotzena, els inquilins dels quals no han presentat símptomes d’afecció per legionel·la i han estat previnguts de no emprar l’aigua del dipòsit.

Quant al tractament del focus, durant ahir dilluns es va procedir a la Hipercloració del dipòsit afectat. Aquesta pràctica consisteix en l’addició de clor a aigua que prèviament ja contenia clor, per tal d’aconseguir unes concentracions on el bacteri sigui incapaç de créixer.

Què és la legionel·la
La legionel·losi és provocada pel bacteri Legionel·la Pneumophila que es desenvolupa en embassaments, llacs i rius. És habitual que des d’aquests entorns el bacteri colonitzi sistemes de proveïment d’aigua potable. Perquè la concentració de legionel·la assoleixi una dosi infectiva, necessita que la temperatura de l’aigua es trobi entre 20 i 45 °C.

La principal entrada del bacteri és a través del tracte respiratori, produint-se el contagi per la inhalació d’aerosols provinents d’aigua contaminada. Així i tot, hi ha casos en què la infecció es produeix per ingesta d’aigua contaminada.

La malaltia provocada per aquest bacteri genera infeccions pulmonars per pneumònia i febre. Les persones contagiades presenten símptomes similars als d’altres tipus de pneumònia, com són tos, dificultat per a respirar, febre, dolors musculars o maldecaps. Encara que algunes persones també experimenten altres símptomes com a diarrea, nàusees i confusió. Els efectes visibles solen aparèixer generalment entre 2 i 14 dies després de l’exposició als bacteris.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES