TOP
Artal Mayans a Ràdio Illa, avui.

El Consell estudia modificar l’ordenança de remors per dinamitzar l’oci nocturn

El conseller de Turisme i responsable de la zona des Pujols, Artal Mayans, ha comentat a Ràdio Illa la trobada que el passat divendres portà a terme amb residents i empresaris des Pujols. Mayans ha destacat que a la reunió s’enumeraren diverses problemàtiques d’aquesta localitat turística, com la falta de neteja, la situació de les places d’aparcament o la mala imatge dels carrers Tramuntana, Punta Prima i Fonoll Marí.

A més, per dinamitzar l’oci nocturn, el conseller ha anunciat que es planteja revisar l’ordenança actual de remors, que, segons detalla, limita a 65 decibels el soroll que pot haver-hi al carrer a partir de les 12 h de la nit. En aquest sentit, Mayans ha recordat que aquest volum de so és semblant al d’una conversa entre dues persones en to normal, cosa que limita l’activitat dels locals d’oci durant la nit.
Per aquest motiu, es decanta per modificar els límits de remor nocturna exclusivament en els nuclis madurs, una qualificació que en el cas de Formentera s’aplicaria as Pujols. A més, també ha indicat la conveniència d’estudiar la instal·lació de panells i sistemes d’amortiment de la remor en terrasses i altres espais vinculats a l’oci nocturn.

Estudi per abordar la situació de l’aparcament
El conseller també ha assenyalat que falten aparcaments as Pujols i que la situació es podria agreujar amb la construcció prevista de nous establiments hotelers en el descampat pròxim a la circumval·lació i que des de fa anys serveix de zona d’aparcament. El titular de Turisme raona que amb les noves construccions, d’una banda, el solar estarà ocupat i, per tant, ja no es podrà aparcar i, d’altra banda, els nous establiments atrauran la presència de més vehicles a la localitat.
Per aquest motiu, assegura Mayans, el Consell vol impulsar un estudi urbanístic, arquitectònic i paisatgístic per buscar-hi solucions. Entre altres, es planteja la possibilitat de construir nous aparcaments subterranis a la localitat.
Pel que fa als carrers Punta Prima i Tramuntana, el Consell hi té previstes actuacions de remodelació que es poden dur a terme entre aquest hivern i el pròxim. Sobre l’actuació al carrer Fonoll Marí, Mayans ha assegurat que el Consell estudiarà implementar-la.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES