TOP
El quiosc 62, a Migjorn. Foto: FB Kiosko 62.

La Junta de Govern no pren en consideració la proposta del president per declarar desert el concurs dels quioscos

La Junta de Govern del Consell Insular de Formentera ha decidit no prendre en consideració la proposta presentada pel president del Consell i conseller de Litoral, Llorenç Córdoba, sobre l’adjudicació dels quioscos de platja, segons ha informat l’àrea insular de comunicació. La proposta de Córdoba opta per declarar “desert” el concurs corresponent als lots dels vuit quioscos del litoral en l’expedient de cessió dels drets d’explotació dels serveis de temporada a les platges per a les temporades 2022 a 2027.

Fonts de Sa Unió han explicat que els seus consellers no han acceptat incloure per la via d’urgència la proposta de Córdoba en l’ordre del dia de la Junta. Des de la coalició s’ha indicat que els consellers han rebut la informació que fonamentaria la proposta a última hora i no han tengut prou temps per analitzar els documents amb relació a una “decisió tan important per Formentera”. En aquest sentit, el comunicat del Consell informa que el president convocarà el pròxim dilluns una nova sessió de la Junta de Govern per abordar aquest assumpte.

Concurs “desert” 

La nota del Consell informa que la proposta del titular de Litoral per declarar el concurs “desert” se sustenta en un informe dels serveis jurídics insulars amb data 21 de març de 2024 i d’altres informes jurídics externs encarregats pel Consell. “En tots [els informes] es desaconsellava adjudicar els lots als que havien obtingut una major puntuació per part de la mesa”, ha indicat Córdoba.

El comunicat de premsa recull les declaracions de Córdoba arran de la negativa dels seus companys de l’equip de Govern d’abordar la proposta: “La resta de consellers que componen la Junta de Govern s’ha negat a aprovar la proposta, s’han negat d’una forma desencertada i fins i tot amb falta de respecte, i m’han acusat de portar les coses sense que ells ho sabessin quan els he donat tota una setmana perquè es reunissin amb mi i em demanassin coses”. “Amb un informe dels serveis jurídics de la casa, no creient aquest informe o no valorant aquest informe, el que demostren és que no som jo qui no es fia dels treballadors de la casa, si no que realment són ells els que ho fan”.

Previsió de personal que incompliria la normativa laboral

La nota de premsa destaca que en l’informe dels serveis jurídics es posa en evidència que cap dels licitadors que han optat a aquest concurs “ha presentat una proposta real del personal necessari en el seu projecte per a cobrir l’horari laboral del quiosc”, la qual cosa implica que “s’estaria incomplint la normativa laboral, i concretament el conveni d’hostaleria en vigor. Els licitadors han presentat uns projectes, quant al pla de personal, que no són viables per a aquest concurs”.

El comunicat agrega que l’informe dels serveis jurídics del Consell estableix que “el concurs hauria de quedar desert, atès que aquests projectes no són esmenables i els projectes econòmics derivats d’aquest pla de personal no compleixen amb la normativa laboral”. A més, la nota també recull altres afirmacions de l’infome tècnic: “S’ha de tenir en compte, per tant, que els projectes tècnics de tots els licitadors al concurs de tots els quioscos són inviables atesa la proposta de personal que presenten”.

Per tot això, “els serveis tècnics conclouen que correspondria declarar el concurs de quioscos desert per no presentar unes propostes reals i que no respecten la normativa laboral quant a les propostes de personal presentades de tots els projectes que participen en el concurs, i correspondria aprovar un nou plec de condicions tècniques per a poder licitar els lots 3, 19, 24, 27, 35, 38, 43 i 50”, conclou el comunicat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES