TOP
Quiosc ‘Bartolo’, as Copinar.

L’oferta d’en ‘Bartolo’ passa a ser la més ben valorada per al quiosc des Copinar

La Mesa de Contractació del concurs de quioscos de platja ha rebutjat avui l’oferta més ben valorada per explotar el lot 27 (l’antic quiosc ‘Bartolo’ de la platja des Copinar, prop des caló des Mort), de manera que ara la proposta amb major puntuació passa a ser la que presentà l’anterior gestor, Bartolomé Escandell Torres ‘Bartolo’. L’interessat té 10 dies, a comptar des de l’endemà que rebi el requeriment, per presentar la documentació prèvia a l’adjudicació.
En declaracions a Ràdio Illa, Escandell Torres ha afirmat que encara no ha pres cap decisió i que ell, la seva família i els seus assessors, estan “estudiant” la situació. Fins ara, els sis antics gestors que han optat a la licitació, inclòs Escandell Torres, havien reclamat que el Consell desistís d’aquest concurs perquè al·legaven que patia “infraccions no corregibles de les regles del procediment d’adjudicació”. El passat divendres aquest col·lectiu feu pública una nota de premsa reiterant aquesta demanda i criticant a Sa Unió i GxF perquè s’havien mostrat favorables a què la Junta de Govern procedís a l’adjudicació dels lots als aspirants més ben valorats per la Mesa de contractació.

Els motius per descartar l’oferta amb més puntuació
L’acta de la Mesa que s’ha celebrat avui deixa constància que l’oferta inicialment millor valorada per al quiosc des caló des Copinar, presentada per Tafa Marenglen, no ha respost satisfactòriament a l’esmena de la documentació requerida i per aquest motiu ha set retirada. Concretament, falta acreditar “la solvència tècnica/professional” i demostrar que “es troba al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries amb l’Estat, la Comunitat Autònoma, el Consell de Formentera i la Seguretat Social”. A més, l’acta fa constar que Tafa Marenglen hauria presentat documentació redactada en un altre idioma sense disposar de “la traducció oficial corresponent a la llengua catalana o castellana”.

La Mesa proposa a la Junta de Govern que adjudiqui els set lots restants
D’altra banda, la Mesa ha conclòs que els set licitadors restants que havien d’esmenar documentació ho han fet correctament. Per tant, la Mesa proposa a l’òrgan de contractació, és a dir, la Junta de Govern del Consell, que procedeixi a l’adjudicació dels lots a les set ofertes més ben valorades per a la cessió dels drets d’explotació dels serveis de temporada.
En aquest sentit, cal recordar que l’evolució del concurs de quioscos està encallada a la Junta de Govern, on es presenten dos postures que, de moment, semblen irreconciliables. D’una banda, el president del Consell, Llorenç Córdoba, com a titular de Litoral, és l’únic competent per traslladar a la Junta de Govern els assumptes relatius als lots de platja i fins ara ha presentat la proposta que aposta per desistir d’aquest procediment i convocar-ne un de nou. D’altra banda, els consellers de Sa Unió rebutgen aquesta mesura i advoquen per adjudicar els lots a les propostes més ben valorades per la Mesa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES