TOP
Sáez i Cordero, avui a Ràdio Illa.

Dia de l’Atenció Primària: “Som la porta d’accés del sistema sanitari”

El metge de família, Antoni Cordero, i l’infermer coordinador, Onofre Sáez, participen a Ràdio Illa en aquest especial per al Dia de l’Atenció Primària. Ambdós professionals assenyalen que aquest és un servei dirigit no només a atendre els pacients sinó també a interaccionar amb administracions, institucions educatives i altres entitats amb la finalitat de fomentar la prevenció de malalties i el foment de la salut entre la població.
L’equip de professionals del Centre de Salut de Formentera que atén 11.200 pacients amb targeta sanitària està format per sis metges, cinc infermeres (quatre d’adults i una de pediatria), una més per cobrir baixes i una altra especialitzada en la gestió de casos crònics que ve a la nostra illa un dia a la setmana.

Cordero destaca que la incorporació del sisè metge a Primària, el desembre de 2022, s’ha notat “molt” i ha millorat la resposta assistencial. D’altra banda, Sáez assegura que és necessari que un professional de la infermeria se sumi al cos existent al Centre de Salut de Formentera i que la infermera de casos crònics, que desenvolupa una important activitat coordinant els recursos assistencials, pugui estar disponible a la nostra illa cinc dies a la setmana.
Paral·lelament, tots dos afirmen que a l’actual centre de Salut li falta espai i veuen convenient que es porti a terme el projecte del Govern balear per construir un nou edifici pròxim a l’Hospital per ubicar-ne les instal·lacions.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES