TOP
Llorenç Córdoba atenent als mitjans de comunicació. 7bts/Arxiu

Córdoba sobre els quioscos: “Hem de valorar la situació actual i si es pot fer una autorització temporal com l’any passat”

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha assegurat aquest divendres, després de la Junta de Govern, que té la sospita que hi ha més ofertes i més guanyadors que no compleixen amb les condicions recollides en els plecs del concurs de quioscos. “Les actes que hem vist de la mesa de contractació han demostrat que no s’havia fet la feina que s’havia de fer i que des de la mesa ens estaven indicant a la junta de govern que havíem d’adjudicar als més valorats, però ara acaben de reconèixer que fins dilluns passat tampoc podíem fer-ho. Resulta que no s’havien d’adjudicar tots, perquè s’ha detectat ara que n’hi havia un que no complia, que estava malament des del 2022”.

Córdoba, després d’aquesta asseveració, ha afirmat que “jo penso que realment són més els que no compleixen i el que he acordat amb la junta de govern és que volen un informe amb més contundència. La lletrada hi està treballant per a aportar més jurisprudència i es tornarà a presentar el mateix informe, complementat, recomanant declarar el concurs desert”.

Antics quiosquers
El president ha reiterat que s’està treballant perquè aquest estiu hi hagi quioscos. “L’any passat, l’acord per declarar que s’havia de fer una continuïtat amb els quioscos antics es va prendre un dos de juny. Enguany el que s’ha de fer, és fer-ho el més ràpid possible. Si Sa Unió acaba bloquejant la proposta de declarar el concurs desert i convocar-ne un de nou, jo tinc la responsabilitat que el servei es doni”.

Contactes amb Govern i Costes per a una autorització temporal
Així, considerant que la prioritat és que el servei es presti, Córdoba assenyala que el més raonable és fer el mateix que la temporada passada. “A aquestes altures, i per l’interès general, la gent que té la infraestructura, té el personal i té el coneixement, potser són els adequats per fer-ho”, ha valorat el cap de govern, que ha indicat que hi ha diversos informes que defensaven aquesta opció l’any passat i que “justifiquen que els antics concessionaris continuessin prestant el servei. El més lògic i normal, seria intentar fer el mateix”.

El president, a més, ha confirmat que ha mantingut contactes informals amb el Govern: “El senyor Alcaraz ha sortit a alguns mitjans dient que era mentida que jo hagués parlat o que hagués demanat coses tant al conseller de la Mar, Juan Manuel Lafuente, com al director general de Costes. Jo sí que els he demanat coses, el que no he fet, és demanar-ho oficialment. Entrar escrits no, però converses, ja fa temps que n’hem tingut, vàries” ha recalcat Córdoba, que ha dit que abans de fer el pas de la petició per escrit, “hem de mirar com es va fer l’any passat, hem de veure la situació actual i si es pot fer una autorització temporal com es va fer la passada temporada. Si es pot emprar la mateixa fórmula, ho podem dur al pròxim ple i després demanar per interès general a Govern i a Costes que ens doni aquestes autoritzacions perquè ens trobam molt entrats en temporada i hem de muntar els quioscos ja tant sí com no”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES