TOP
La meitat dels bombers consideren que el conseller Portas “gestiona a base de mentides, suposades irregularitats i coaccions”. 7bts

La meitat de la plantilla de bombers denuncia “la doble moral del conseller Portas” i en reclama la dimissió

Vuit dels 16 bombers de la plantilla del cos a Formentera han denunciat mitjançant nota de premsa la “doble moral” del conseller d’interior i portaveu de Sa Unió, Óscar Portas quan assegura que el president Córdoba “fa temps que està sol. Al Consell de Formentera no compta amb el suport ni de consellers ni de funcionaris”.

Aquests vuit bombers recorden que Portas “ha resolt i enterrat un conflicte laboral amb els bombers de l’àrea que gestiona a base de mentides, suposades irregularitats i coaccions, obrint expedients, declarant serveis mínims sense haver-hi una vaga o activant un nivell 1 del Pla territorial d’emergències de Formentera… I forçant a més, a base de trucades, a la Direcció general d’Emergències del Govern perquè actuï en contra dels Bombers per una qüestió de condicions laborals”.

Els autors de la nota consideren que “cada acció i cada pas que dona el senyor Portas és un fiasco”, i posen com a exemple el nou quadrant de treball per als bombers, que assenyalen que “està ple d’incògnites sense resoldre. No es respecta la normativa laboral. També està ple de contradiccions, ja que es diu que les guàrdies localitzades són obligatòries, contradient un informe elaborat per l’advocada de Recursos Humans en el qual no s’esmenta la seva obligatorietat, però sí que diu que s’haurien de respectar les 12 hores de descans”.

Nou quadrant “sense l’acord de part de la plantilla”
Afegeixen que el quadrant tampoc compta “amb l’acord amb gran part de la plantilla de bombers, ja que UGT va vetar als afiliats del sindicat STEI”.
A més, constaten que des que va entrar en vigor el nou quadrant l’1 de febrer, “pràcticament cada dia s’ha de realitzar una o més guàrdies extra a càrrec dels ciutadans de Formentera només per a assegurar el mínim de 4 bombers de guàrdia i, a més, s’ha baixat el nombre d’efectius de guàrdia de 5 a 4 sense cap motivació”.

També indiquen que ha estat iniciativa del conseller Portas “passar de 3 torns a 4 amb el mateix personal, amb 4 bombers per torn, quan tots els estudis recents aconsellen, fins i tot els duts a terme pels grups de treball de CCOO i UGT. Uns estudis dels quals els seus propis delegats a Formentera es desentenen i que parlen d’una dotació mínima de 5 bombers. I això ho justifica el senyor Portas dient que no hi ha diners per a ampliar la plantilla, però això sí, per a pagar hores extra per a cobrir torns es veu que la caixa del Consell està oberta”.

Així i tot, asseguren que “hi ha hagut dies en aquests 3 darrers mesos en què només hi havia 3 bombers de guàrdia perquè ni amb hores extra es podia cobrir la guàrdia”, fet que qualifiquen de “tot un èxit per part del senyor Portas, al qual la seguretat dels bombers i dels ciutadans de Formentera li importen més aviat poc”.

Nou cap de bombers
Subratllen, també, que “la seva última gran idea és llevar al cap de bombers per a posar un altre cap de la seva confiança” i indiquen que en aquest mes d’abril “estava previst el lliurament del nou camió rural lleuger, que finalment s’ha aturat per la compra del material que ha d’anar al seu interior. El pitjor és que fa unes setmanes el senyor Portas, acompanyat del suposat nou cap de bombers, va venir de visita al parc de bombers a ensenyar-li les instal·lacions i al personal de guàrdia per a presentar-los al nou cap, i això sense saber per part dels sindicats i de ningú del Consell que s’anava a contractar. Segons sembla, els professionals de fora de l’illa saben més, o com si els bombers de Formentera no sabéssim de les necessitats i millores per al cos de Bombers”.

D’altra banda, expliquen aquests bombers, el Consell de Formentera “és l’única administració que activa de boca un nivell 1 del Pla Territorial d’Emergències de Formentera sense haver-hi cap emergència, i el justifica amb la mentida que no hi havia bombers a les nits” i es demanen perquè el conseller Portas “no es va passar pel parc de Bombers per a saber si a les nits hi havia bombers?”.

Finalment, denuncien que “UGT, CCOO, i el senyor Portas han aprovat un quadrant que funciona a base d’hores extra. Els és igual que el personal del parc, en menys de 3 mesos, ja hagi realitzat el màxim de 80 hores estructurals que marca la normativa laboral, i es pregunten quant els costa als ciutadans de Formentera el quadrant del senyor Portas”, per concloure l’escrit demanant la dimissió del titular d’interior.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES