TOP
Quiosc de cala Saona. Arxiu

Els antics quiosquers reclamen que s’aclareixin els “presumptes tractes de favor i modificacions dels criteris de valoració” al concurs

El col·lectiu integrat pels responsables de sis de les antigues concessions de quioscos que van concórrer al concurs de quioscos de Formentera exposen en una nota de premsa que “en els últims dies hem llegit notícies en la premsa sobre presumptes tractes de favor i de modificacions dels criteris de valoració que estaven en el plec administratiu una volta ja lliurada la documentació. Aquestes modificacions haurien produït canvis en les puntuacions que van beneficiar a unes empreses i van perjudicar unes altres. Preguntat sobre aquest fet, el secretari del Consell diu que això és cosa dels tècnics, però ell, com a màxim garant de la legalitat del procés no pot inhibir-se”.

Davant d’això, aquest col·lectiu demana que:
1- Es realitzi un informe sobre si s’han produït aquests canvis denunciats a la premsa i si així ha estat, quines repercussions legals pot tenir per al poble de Formentera.

2- Es contesti a les al·legacions i escrits que hem presentat des de fa ja més de dos anys. És curiós i injust que la Mesa de Contractació, a l’Acta 16, contestés l’escrit del grup d’empreses de nous licitadors mentre nosaltres continuam esperant.

3- Que se’ns doni accés als informes i expedients als quals se’ns ha negat accés sistemàticament des de fa més de dos anys malgrat existir un informe de la llavors lletrada de litoral recomanant el seu lliurament per a no causar indefensió jurídica. No entenem que polítics donin suport a l’adjudicació sense respondre al·legacions i davant les evidències publicades a la premsa.
A l’acta 15 de la Mesa de Contractació es fan com a propis informes contestant al·legacions d’hamaques de manera extemporània, 2 anys després de la seva adjudicació. És això el que es pensa fer amb les nostres al·legacions?

Els antics quiosquers entenen que, “pels principis de transparència, lliure concurrència i igualtat davant la llei, les nostres al·legacions i escrits han de contestar-se abans de l’adjudicació, i el secretari del Consell ha d’aclarir tots els dubtes sobre la modificació de criteris i a qui ha perjudicat o beneficiat”.

Finalment, constaten que “en cas contrari, se’ns està obligant a nosaltres a anar a una guerra judicial que no desitgem i s’està posant en perill el patrimoni del Consell per les repercussions que una anul·lació del plec en via judicial pugui tenir”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES