TOP
Castelló, en una imatge d’arxiu. 7bts

Castelló repassa en el Ple les accions de Govern: cicle de l’aigua, zona blava i ampliació de les freqüències de bus

Verónica Castelló, consellera de Gestió Ambiental i Mobilitat, ha presentat avui en la seva compareixença al Ple ordinari del mes d’abril la feina feta en aquests 10 mesos de Govern insular en les seves àrees i ha donat a conèixer els projectes que té en marxa, així com els que executarà en un futur pròxim. Entre altres, destaquen les inversions en el cicle de l’aigua, les modificacions en la zona blava i l’augment de les freqüències de bus.
Sa Unió ha remès un comunicat en què, d’una banda, destaca que Castelló “ha continuat mantenint les polítiques anteriors que tenien resultat positiu i ha millorat moltes coses que necessitaven un canvi per a l’avenç de la nostra illa”. D’altra banda, concreta les accions de Govern de la consellera, que es resumeixen a continuació.

Aigua, zona blava i busos
-Aprovació d’un conveni amb el Govern Balear dins del marc del Pacte per l’Aigua per als següents 4 anys en què es destinaran 350.000 € anuals per a millores i condicionament de la xarxa d’aigua potable. A més, el Govern balear invertirà 20 milions d’euros en els pròxims 4 anys per millorar i ampliar la depuradora, els dipòsits d’aigua a la dessaladora i la xarxa de sanejament.
-La modificació del reglament de la zona blava per facilitar la vida als residents (ampliació de l’horari de les places de 15 a 30 min, supressió de la regulació als mesos d’hivern a tots els pobles, menys la Savina, i tiquet als residents per tres dies tot l’any en comptes d’1 com fins ara).
-La posada en marxa de la nova contracta d’escombraries i neteja viària, jardineria i gestió del punt verd que feia anys que estava caducada.
-La millora de les freqüències de la línia d’autobusos a l’hivern i la continuïtat a l’aplicació de bonificacions del servei regular.

Energia, punts de càrrega, parquímetres i més rutes verdes
La consellera també ha parlat de projectes nous pel que fa a eficiència energètica, com la instal·lació de plaques solars al Centre d’Esports Nàutics de Formentera (CENF) i al Centre de Dia, s’està treballant al desenvolupament del Pla Director Sectorial de residus perquè es faci una millor gestió dels residus a la planta des Cap de Barbaria amb la construcció de noves infraestructures per això i s’està treballant en el projecte de digitalització d’accés a ses Illetes.
A més, ha explicat els projectes que es faran pròximament, com la renovació i ampliació de la xarxa de connectivitat de punts de càrrega per a vehicles elèctrics finançada amb fons europeus. Així mateix, es vol emprendre la renovació de la flota de vehicles del Consell de Formentera perquè siguin de 0 emissions gràcies a una altra subvenció, de la mateixa forma en què es millorarà els parquímetres de zona blava, la senyalització viària i el programari del Formentera.eco, tot amb partides de fons europeus.
Finalment, ha comentat que es treballarà per ampliar i millorar la xarxa de Rutes Verdes, tan necessària i important per a la nostra illa, agrega la nota de premsa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES