TOP
El poliesportiu Antoni Blanc presenta degots, el passat dimecres.

El Consell planteja un sostre nou amb plaques solars per reparar els degots del Poliesportiu Antoni Blanc

El conseller insular d’Esports, Hugo Martínez, ha explicat a Ràdio Illa que el Consell de Formentera vol impulsar una intervenció que posi punt final als problemes de degots que des de fa anys pateix el Poliesportiu Antoni Blanc, inaugurat el 2012. Martínez ha exposat que la proposta del Consell consisteix a erigir un nou sostre sobre la cobertura actual. En aquesta nova superfície, a més, s’instal·larien plaques fotovoltaiques per a la generació d’energia renovable. En tot cas, ha destacat el conseller, aquestes obres es podrien fer des de l’exterior de l’edifici, de manera que no afectarien les activitats esportives que es portin a terme a l’interior del recinte.

Segons han detallat fonts de l’àrea d’Infraestructures, el Consell ha sol·licitat un avantprojecte a una empresa externa amb aquest objectiu. A més de concretar les característiques del nou sostre, adequat per a l’ancoratge de plaques solars, l’avantprojecte haurà d’establir si és viable la connexió d’aquesta instal·lació de generació energètica a la xarxa elèctrica. Una vegada redactat l’avantprojecte i confirmada la viabilitat de la connexió de les plaques a la xarxa, el Consell té previst sol·licitar el finançament de les ajudes europees Next Generation. En aquesta línia, cal destacar que enguany està prevista una inversió de gairebé d’1,2 milions d’euros finançada amb fons europeus per instal·lar plaques fotovoltaiques a la futura coberta del Camp de Futbol.

El conseller d’Esports, Hugo Martínez, avui a Ràdio Illa.

De moment, el Consell no ha pogut informar del pressupost de la intervenció al Poliesportiu Antoni Blanc ni dels terminis per executar-la.
En cas que l’avantprojecte indiqui que no és viable la connexió a la xarxa elèctrica o que no s’aconseguissin els fons Next Generation per finançar-lo, el Consell té prevista una actuació menys ambiciosa, que consistiria a reparar amb plaques convencionals l’actual sostre del Poliesportiu.

“Quatre gotes” i el pavelló esdevé “una pista de patinatge”
El problema dels degots en aquesta instal·lació municipal ve de lluny, tot i que la darrera setmana ha tornat a guanyar rellevància arran que les pluges de dimecres impedissin jugar en el Poliesportiu Antoni Blanc tres partits de diverses categories del Club Bàsquet Trasmapi Formentera contra els equips eivissencs Bàsquet Puig, Club Bàsquet s’Olivera i Club Bàsquet Sant Antoni. El conjunt formenterer, que finalment hagué de jugar els tres partits en el Mòdul Esportiu de l’Institut i retardar algun dels enfrontaments, ha destacat a les xarxes socials: “Cauen quatre gotes i el pavelló Antoni Blanc es converteix en una pista de patinatge on intentar jugar a Bàsquet passa a ser un esport de risc , ja fa anys que patim aquesta situació”.
Així mateix, representants dels centres educatius públics de l’illa ja es queixaren dels degots del Poliesportiu Antoni Blanc en el Ple de la Infància i la Joventut de novembre de 2022. En aquell plenari, el llavors equip de Govern insular destacà que s’havien fet reparacions per evitar filtracions d’aigua el 2019 i 2020 i també anuncià una intervenció més per al 2023. Fonts del Consell han assenyalat que aquestes reparacions consistien en el recobriment de les parts per on es filtra l’aigua, unes intervencions que encara no han solucionat els problemes de degots.

Retard en la convocatòria de les ajudes a entitats esportives 
Paral·lelament, el conseller Hugo Martínez ha informat que les ajudes del programa d’Esports del Consell de Formentera de 2023 (relatives a l’activitat de 2022) dotades amb una partida de 80.000 euros es pagaran durant l’any 2024,una vegada que es porti a terme una modificació pressupostària i siguin aprovades per Junta de Govern. D’altra banda, les Subvencions de Desplaçament del 2024 (relatives a l’activitat de 2023) ja estan aprovades per Junta de Govern i per a la seva convocatòria només resta pendent que les signi el president del Consell, Llorenç Córdoba.
Preguntat sobre aquesta qüestió, el president Córdoba, que aquests dies es troba afectat per problemes de salut, ha afirmat que “aquestes firmes es poden fer quan s’ha fet la feina anterior. Les parts se citen tot d’una, quan tot està aprovat per Junta o Ple. Però el problema no és el temps que passa entre que s’aprova i se signa, és tot el temps que s’ha trigat abans”.
Cal recordar que les ajudes del programa d’Esports del Consell porten un endarreriment significatiu i no es convoquen des de l’any 2022 (per sufragar activitats del 2021), de manera que les entitats van acumulant les despeses de l’any 22 i 23. Diversos clubs de Formentera han fet saber a Ràdio Illa que aquesta situació els genera importants tensions de caixa i posa en perill la seva continuïtat i la de les activitats esportives que promocionen.
Finalment, Martínez ha assegurat que les ajudes del programa d’Esports de 2024 (relatives a l’activitat de 2023) sortiran publicades a final d’any o principis de 2025 per intentar reduir els terminis de cobrament dels clubs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES