TOP
Imatge d’arxiu d’una habitació d’hotel.

Intenten estafar a hotels de Formentera amb la venda de serveis inexistents

Persones que es fan passar per representants d’empreses conegudes estan intentant estafar hotelers de Formentera amb la venda de serveis diversos com caixes fortes, vigilància mitjançant càmeres, assegurances de personal o contractes amb pàgines web especialitzades en allotjament turístic.
El mètode dels estafadors és posar-se en contacte amb els establiments hotelers per via telefònica i sol·licitar amb urgència el pagament dels suposats serveis, indicant que altrament l’establiment queda exposat a patir problemes de seguretat. En alguns casos, a més, s’ha amenaçat l’hotel d’eliminar-ne la presència als principals portals d’oferta d’allotjament turístic.
En el diàleg amb les víctimes, els estafadors apliquen un estudiat pla per espantar-les, recreant-se en les conseqüències de no comprar els seus serveis i convencent-les que han de pagar amb la màxima celeritat. Així mateix, quan la persona que atén la telefonada fraudulenta és un empleat, els estafadors solen fer referència al cap de l’establiment per sembrar la idea que està al corrent del tracte. Els pagaments habitualment es fan en efectiu a un compte corrent o mitjançant vals per fer enviaments de sous a l’exterior.

Recomanacions per evitar el frau
Segons ha pogut saber Ràdio Illa de fonts properes al cas, durant la temporada passada els estafadors van aconseguir subscriure contractes fraudulents amb empresaris locals per valor d’entre 1.000 i 3.000 euros, almenys en dues ocasions. Recentment també s’ha tengut constància de temptatives d’aquest tipus de frau.
Per evitar caure a l’estafa, es recomana desconfiar dels venedors quan sol·licitin els pagaments amb urgència, demanar confirmació del pagament amb el responsable de l’establiment i posar-se en contacte amb l’empresa que suposadament ofereix els seus serveis per verificar que la proposta no és un frau.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES