TOP
Òscar Portas.

Portas, sobre el pacte amb GxF i PSOE: Per evitar que el Consell vagi “a la deriva”

El conseller de Sa Unió, Òscar Portas, ha confirmat en aquesta entrevista a Ràdio Illa que continuen en marxa les reunions per pactar una moció de censura i un acord de Govern insular fins a finals de legislatura (2027): “Si aquesta setmana no ho tenim”, almenys “haurem avançat molt”. Concretament, ha indicat que aquests dies se celebraran trobades a tres bandes entre GxF, PSOE i els consellers de Sa Unió que pertanyen a Compromís. Sobre la negativa de GxF i PSOE d’integrar en el pacte als membres de la coalició que militen al PP, Portas ha exposat que aquesta condició “no és justa” i “no agrada” ni als populars ni a la resta de membres de Sa Unió, però ha advertit que el pacte “si s’ha de fer, es farà”, per evitar que “la institució vagi a la deriva” i que Compromís s’hi suma per “responsabilitat” i per ser “part de la solució i no un problema”.

En aquest sentit, l’extitular d’Educació, Patrimoni i Interior ha manifestat que Sa Unió ha reclamat la moció de censura “des de gener” i que només feia falta un conseller de l’oposició per portar-la a terme. “No va ser així” i ara “GxF ha fet una passa endavant (…), benvinguda, però Sa Unió ha guanyat les eleccions” i per això “seria de justícia” que en les converses hi estigués la totalitat de la coalició.

Vuit milions d’euros dels fons Next Generation
En tot cas, el conseller ha reiterat que cal assolir un pacte amb rapidesa per facilitar que al més prompte possible hi hagi els suficients consellers amb dedicació exclusiva per constituir una Junta de Govern, cosa que permetria que el Consell recuperàs la capacitat de contractació que actualment està paralitzada. Sobre aquest extrem, Portas ha recordat que si no es fan les contractacions oportunes per donar continuïtat als fons Europeus Next Generation, el Consell hauria de retornar uns vuit milions d’euros “més interessos”.
D’altra banda, el representant de Sa Unió ha rebutjat la proposta que es debatrà en el pròxim Ple extraordinari (dijous 11 de juliol) per reformar el Reglament Orgànic del Consell que defensa el president, Llorenç Córdoba, amb la qual la institució insular podria reactivar la capacitat de contractació transferint les atribucions de la Junta de Govern al Ple i al mateix president. Portas ha exposat que la proposta “és un insult” i no veu viable que el Consell pugui ser governat només per les dos persones que actualment conformen l’equip de Govern.

La denúncia a la fiscalia
Finalment, el conseller ha anunciat que la denúncia contra el president Córdoba per presumpta prevaricació, malversació, suborn i abús de poder en les adjudicacions dels lots de platja, ha set assignada a un fiscal que ara investiga el cas. Portas destaca que “no s’ha arxivat” i apunta que “si hi ha base” el fiscal presentarà la denúncia davant del jutjat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES