TOP
Na Rita Costa, Rita de can Constantino a Ràdio Illa.

Na Rita Costa revela la seva recepta de flaó per suavitzar el crim gastronòmic de MasterChef

Na Rita Costa, Rita de can Constantino ens ha revelat com fer un flaó dels que fan a casa seva. Segons la nostra convidada d’avui, cada casa té la seva manera de fer-ho. El que és evident és que el que van fer a l’episodi número quatre de MasterChef no era un flaó de cap casa formenterera i, de fet, el membre del jurat del programa, Jordi Cruz, ni tan sols es va atrevir a posar-li aquest nom i els concursants van treure una “reinterpretació de flaó”.

Sorpresa per n’Iván Pérez

N’Iván Pérez Marí, patró major de la Confraria de Pescadors, qui va poder tastar l’invent, va dir, “la reinterpretació del flaó ha estat una sorpresa, com comparar la cansalada amb la velocitat”.

Dues preparacions: massa i farcit

, na Rita de can Constantino assenyala que hi ha dues preparacions a fer. D’una banda, per la massa, cal: mig quilo de farina, tres ous, un quart de quilo de sucre, quaranta grams de sagí de porc, una bustia de llevat sec, ratlladura de llimó, anís en gra i tap de licor d’anís. 

El flaó, el dolç formenterer típic de Setmana Santa.

Massa

En un recipient s’ha de barrejar el sucre, els tres ous, el sagí, la ratlladura de llimó i l’anís en gra i el licor. Quan els ingredients estiguin ben barrejats, s’ha d’afegir la farina i el llevat fins a formar una massa compacta i s’ha de deixar reposar. En aquest moment podem encendre el forn per encalentir-lo a uns 180 graus.

Farcit

D’altra banda, per al farcit s’han de batre set ous, i s’ha d’afegir un quilo de formatge fresc de Formentera i també sis-cents grams de sucre, pell de llimó, herba bona, canyella en pols, anís en gra, una copeta de licor d’anís, suc de taronja i un got de llet.

Muntatge

La massa s’ha d’estendre a un motlle untat amb margarina i també s’hi pot posar paper de forn. Després d’això, s’introdueix el farcit, uns tres cullerots de farcit per uns tres-cents grams de massa. Un truc de la nostra convidada perquè quedi la superífice daurada és untar-la amb una mica d’oli d’oliva.

Forn

Per acabar, es couen al forn uns vint minuts a cent-vuitanta, dos-cents graus. Na Rita apunta que s’han de coure, però no s’han de deixar massa fets perquè no quedin secs i és recomanable menjar-los l’endemà.

Amb na Rita Costa també hem parlat de la importància de conservar la gastronomia i les tradicions pròpies i de com cadascú adquireix competències en la cuina.

Podeu escoltar l’entrevista sencera completa:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES