Pinya de tot l’equip després de que Mena anotés el segon gol (Foto: Pep Toni Bartolomé – SD Formentera)

A la final! (Formentera 2 Constància 0)

El Formentera ho ha tornat a fer, l’ha fet grossa -com deia l’eslògan de la campanya promocional d’aquesta setmana-, i està a 90 minuts d’un nou ascens històric després de vèncer dos a zero al Constància d’Inca aquesta tarda al Municipal de Sant Francesc.

Els homes de Raúl Pérez s’han mostrat superiors durant tot ells noranta minuts en un partit en què després d’uns primers minuts intensos amb els dos equips mostrant-se amb molt de respecte per l’adversari, els roig i negre han anat apujant les línies de mica en mica per fer-se amb les regnes del joc i del partit. Les ocasions han anat caient de la banda del Formentera, entre elles una doble claríssima d’Agus i Julen que un jugador del Constància ha rebutjat amb unes mans que l’àrbitre s’ha empassat.

En una de les arribades del Constància, en la sortida d’un córner, s’ha produït la jugada més trista del partit, quan un jugador del Constància, després d’un frec a frec amb el defensa roig i negre Pablo, ha reproduït un greu insult racista contra el central del Formentera. La picabaralla posterior ha agafat dimensions importants i fins al final de la primera part se n’han produït dos més en situacions molt tenses que s’han saldat amb targetes grogues a les dues bandes i a jugadors de les banquetes.

Amb el mal regust de boca i l’ambient enrarit per aquest incident, ha començat la segona part en la qual els jugadors del Formentera han entrat el camp amb molta concentració i, de seguida, al minut 48, Garmendia ha avançat als Formenterers després d’una jugada llarguíssima fruit d’un llançament de córner. El basc ha rematat impecablement de cap i ha fet pujar el primer a l’electrònic.

Les ocasions han seguit arribant i el Formentera volia sentenciar l’eliminatòria el més ràpid possible. Daisuke i Górriz han tingut el segon als seus peus, però ha set finalment Mena, el lateral dret en ratxa golajadora, que ha marcat el segon després de desmarcar-se en un córner i rematar amb molta potència de cap al fons de la xarxa.

Ara, el Formentera espera rival per a la final que es disputarà el cap de setmana vinent. L’altre equip sortirà del partit que juguen a Magaluf el Platges de Calvià i el Mallorca B demà a les 18:30.

(A l’inici del partit s’ha guardat un solemne minut de silenci per en José Cabezuelo, exjugador i exdirectiu del club, que ha faltat aquesta setmana.)