TOP
Ana Juan, avui a la plaça de la Constitució.

Passi covid en tots els interiors i suspès l’esport per a menors de 12 anys

El Consell de Govern ha aprovat que Formentera passi a estar, durant almenys dos setmanes i com la resta de les Balears, en el nivell 3 d’alerta arran de l’increment de casos de covid a l’illa, que avui ha assolit un nou registre rècord, amb 278 casos actius, dels quals 6 requereixen hospitalització.
Amb les noves condicions el passi covid s’ha de presentar per accedir a l’interior de la majoria d’establiments públics: tots els bars i restaurants, independentment de la seva capacitat, a més dels locals d’oci nocturn i els recintes coberts de caràcter cultural, com el cinema o els clubs de jubilats, i esportius, com ara gimnasos, piscina o poliesportiu. Aquesta mesura entra en vigor avui dilluns 10 de gener, tan bon punt aparegui publicada al BOIB, segons ha especificat la presidenta del Consell, Ana Juan, en una compareixença pública realitzada a la plaça de la Constitució aquest migdia i que podeu escoltar pitjant en el següent reproductor.

La presidenta ha indicat que per acudir a les terrasses de la restauració no caldrà presentar el passi covid, si bé ha aclarit que per tenir la consideració de terrassa un espai haurà de comptar amb almenys dos laterals oberts que permetin la circulació de l’aire. Juan també ha assenyalat que efectius del Consell portaran a terme una campanya per informar i resoldre dubtes en els establiments de restauració.

Aturada de l’esport infantil
Així mateix, la presidenta ha informat que queden cancel·lades fins a almenys el 17 de gener les activitats esportives municipals, com les classes de natació, tenis o atletisme, dirigides a menors de 12 anys. Ràdio Illa ha confirmat que a aquesta aturada de les escoles municipals també s’hi han sumat els clubs més significatius de l’illa, com la SD Formentera, el Trasmapi Bàsquet Formentera o el Cosmitos EC. En canvi, segueix en marxa el funcionament d’altres recursos municipals per a menors de 12 anys com l’Escola Municipal de Música.
La cap del Govern insular també ha anunciat que la sessió del Consell d’Entitats sobre la regulació d’entrada i circulació de vehicles a l’illa de Formentera, que se celebra demà, es farà únicament de manera telemàtica a la mateixa hora, a les 19.30 h en primera convocatòria i a les 20.00 h en segona. Durant la jornada de demà l’àrea de Participació Ciutadana farà arribar l’enllaç per poder prendre-hi part.
A més, ha quedat ajornada fins a nou avís la Mostra d’Espectacles Infantils prevista per aquest cap de setmana. En àmbit esportiu també cal destacar que el passi covid se sol·licitarà per a participar en competicions esportives i entrenaments d’àmbit autonòmic a l’aire lliure i interior per a persones més grans de 12 anys.

Importància de la vaccinació
La presidenta Ana Juan ha destacat que en la darrera quinzena Formentera “ha patit un creixement exponencial de casos, i amb aquestes dades cal incrementar les mesures de protecció a l’illa”. La presidenta ha recordat que “malgrat que la gran majoria de casos són lleus o asimptomàtics, avui en dia, tenim quatre persones de l’illa ingressades a l’UCI, per covid”. Ana Juan ha insistit en la importància de la vacunació per poder aturar la pandèmia i ha defensat que mesures com el certificat i l’autorastreig ens ajuden a no propagar més el virus. “Hem de continuar sent responsables, no abaixar la guàrdia amb la protecció, la higiene i la ventilació”.

Compartir

PROGRAMES