TOP
Els interessats podran conèixer in situ tot el procés de recollida i dessalació de l’aigua marina. Arxiu

Adjudicada la redacció del projecte de rehabilitació del dipòsit de la dessaladora 

El consell d’administració de l’Agència Balear de l’Aigua ha aprovat, avui dijous, la redacció del projecte de rehabilitació estructural del dipòsit de la Instal·lació Dessaladora d’Aigua de Mar (IDAM) de Formentera. L’empresa que redactarà el projecte és l’UTE Gradual Ingenieros, SL – Calter Ingeniería, S.L. per un import de 80.159,13 € (IVA exclòs) i amb un termini d’execució de sis mesos.
El dipòsit va ser construït l’any 2002 i és on s’emmagatzema l’aigua resultant del procés de dessalinització. Té una capacitat de 17.500 m³ i garanteix el subministrament a l’illa. Des que es va construir, no s’hi havia realitzat cap tasca de rehabilitació i, en els darrers mesos, s’hi havien detectat alguns signes d’empitjorament d’algunes parts de l’estructura.

Fissures en alguns elements del dipòsit
A causa de les pressions de l’aigua, així com de la corrosió i dels efectes de la retracció provocada pel nivell de l’aigua, alguns elements d’aquesta infraestructura han patit fissures. Per aquesta raó, l’Agència Balear de l’Aigua, òrgan gestor de les instal·lacions, ha encarregat el projecte, que facilitarà la solució adequada i definirà les actuacions necessàries per garantir l’estabilitat estructural del dipòsit de la dessaladora.
Cal recordar que l’aigua potable que consumeix l’illa de Formentera és subministrada per l’Agència Balear de l’Aigua a partir de la producció de la IDAM. Aquesta planta compta amb tres línies de producció d’aigua dessalada, que garanteixen el subministrament urbà i permeten reduir la pressió sobre l’aqüífer de l’illa, actualment en estat de sobreexplotació i salinització.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES