TOP
La meta de la XIV Formentera to Run estava situada al costa del far de la Mola.

Aixecada una acta pel volum de la música a la meta de la Formentera to Run

Un agent de Medi Ambient aixecà una acta per l’elevat volum de la música que el passat dissabte al migdia acompanyà l’arribada a la meta del far de la Mola dels atletes que participaren en la darrera prova de la Formentera to Run, la competició de ‘trail running’ per etapes que es disputà al llarg de la passada setmana a la nostra illa, segons ha confirmat la conselleria balear de Medi Ambient.
L’acta s’aixecà per “l’incompliment del condicionant referent al soroll que es va incloure en l’autorització [de l’activitat]”, segons ha concretat la mateixa font. L’acta, que parla “d’evitar emissions sonores fora dels rangs normatius establerts” va dirigida a l’instructor, la Direcció General d’Espais Naturals del Govern, que serà l’ens competent per decidir, en cas que s’obri un expedient sancionador, qui és el responsable dels fets. Així mateix, des de la conselleria balear de Medi Ambient no s’ha informat de quins mesuraments sonors es portaren a terme per avaluar el volum de la música.
L’acta esmenta que la remor podia molestar a la fauna de la zona, tot i que no assenyala explícitament que en aquesta època de l’any les penyes de la Mola són un indret de nidificació del virot (Puffinus mauretanicus), catalogat com a espècie amenaçada.

“Gran disgust”
Des de l’organització de la prova, que compta amb la col·laboració del Consell, Carlos García Prieto ha explicat a Ràdio Illa que desconeixia que s’hagués aixecat una acta pels fets de dissabte al far de la Mola i ha agregat que sent “un gran disgust per haver causat aquesta decepció” a la institució insular, una administració que “des de fa 14 anys aposta per aquest esdeveniment” que combina la cursa per camins i zones naturals amb el gaudi turístic de l’illa. Així mateix, García Prieto ha avançat que l’organització ja està “treballant perquè l’any vinent l’etapa final” es pugui fer en un indret que sigui rellevant pel seu interès paisatgístic, però on es permeti oferir “un poc d’alegria i música”. García Prieto ha afegit: “Hem de prendre nota i aprendre d’aquest error”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES