TOP
Mateo Sanz participà en els Jocs de Rio 2016.

Ajornament dels Jocs: els reptes dels tres aspirants de Formentera

Ja és oficial: els Jocs Olímpics de Tòquio no es faran aquest estiu i s’ajornen a 2021. Els tres aspirants de Formentera a competir en aquesta cita en surf de vela es troben a l’illa, confinats en els seus domicilis familiars i ara tenen al davant diversos reptes.
D’una banda, Mateo Sanz, que ja tenia assegurada la plaça olímpica amb Suïssa, explica que “la decisió és encertada perquè hi ha molts països que estan en inferioritat, com és el nostre cas o Itàlia” on no “es pot entrenar” i per tant els atletes que viuen en aquestes zones “no arribarien [a l’estiu] amb el mateix nivell que l’altra gent”.

Sergi Escandell, l’any 2018.

Ampliar la vigència de la classe RSX
Sanz indica que “el camí es farà una mica més llarg” i planteja una incògnita: “Haurem de veure com organitzen el nou calendari i la nova classificació, perquè se suposava que la classe RSX, amb la que naveguem ara mateix, acabava després dels Jocs i llavors entrava la classe windsurf foil, que és la nova modalitat [olímpica]”. Sanz assenyala que el calendari de proves oficials de la tardor de 2020 i 2021 contemplava competicions amb classe foil i no RSX, però ara que els Jocs de Tòquio, on es competirà amb RSX, se celebraran a l’estiu de 2021, caldria ampliar la vigència d’aquesta modalitat i ajornar l’entrada del foil.

Carlos Cardona en el Mundial d’Austràlia, en què fou el millor espanyol.

Pendents de la segona prova classificatòria
D’altra banda, Carlos Cardona, qui fou el millor espanyol en el Mundial d’Austràlia, la primera i fins ara única prova de les dos que havien de determinar quin era el representant olímpic, ha indicat que “encara no sabem quan serà la segona prova” i afegeix que el manteniment d’aquesta segona competició selectiva “seria la decisió més justa”.
Així mateix, Sergi Escandell, també involucrat en la cursa olímpica per representar Espanya a Tòquio, comenta amb resignació, que, com els seus companys, Sanz i Cardona, segueix “a casa, com tot Déu, treballant com es pot” i afegeix: “He intentat muntar un petit gimnàs amb tot allò que he anat trobant”. Recordam que aquests tres esportistes d’elit de Formentera segueixen sense rebre cap autorització especial per poder navegar en aquest període de confinament.
A tot això també caldrà tenir en compte l’aspecte econòmic, perquè els esportistes tenien el pressupost previst per arribar a aquest estiu i ara, en canvi, hauran de trobar maneres de finançar viatges, assessorament d’especialistes i entrenaments per un any més.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES