TOP
Alejandra Ferrer durant la seva participació a la jornada. Foto: CIF

Alejandra Ferrer: “Més no és sempre millor, però millor sí que pot significar més”

La vicepresidenta i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha assistit avui a la ‘V Jornada sobre Turisme i Societat – Els Nous Horitzons del Turisme‘ que té lloc a la Fundació La Caixa de Girona. Ferrer ha participat en la taula temàtica sobre models turístics i ha explicat el model que es defensa a Formentera des de la creació del Consell, “basat en l’equilibri i que cerca la millora de l’experiència dels visitants mentre, a la volta, es millora i respecta la qualitat de vida dels residents”.

Protecció per mor de la triple insularitat
Alejandra Ferrer ha fet un repàs a la història turística de Formentera i ha destacat com la triple insularitat la va protegir d’especulacions que varen patir altres territoris costaners. “Actualment des del Consell portam endavant polítiques per cercar l’equilibri entre la protecció del territori, l’economia turística i l’ús dels recursos naturals, A més, hem creat l’Observatori de Formentera, una eina per aconseguir dades sobre els punts forts de la nostra destinació, però també les amenaces, i així poder fer polítiques que les contraresten”, ha explicat.

Aposta pel turisme de qualitat
La titular de Turisme ha destacat algunes de les polítiques que s’han fet per apostar per un turisme de qualitat que vingui a cercar una experiència única a la nostra illa, amb un ritme diferent, tranquil i calmat. L’aposta per crear una gran xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics, les rutes verdes, el sostre de places turístiques o el projecte formentera.eco en són alguns dels exemples.

Més autogovern
La també vicepresidenta del Consell, ha fet referència als reptes i amenaces actuals al territori, com ara la saturació, i també amb relació a la mar, amb els fondejos, la necessitat de reordenar els usos del port i adaptar-los a les necessitats de l’illa i a la seva capacitat de càrrega o la necessària descarbonització. En aquest sentit, ha demanat “d’una banda, valentia per dur endavant polítiques de protecció, i d’altra banda, respecte des de les altres administracions per convertir-les en una realitat, i més autogovern per fer-ne una gestió directa”.
Per acabar, Alejandra Ferrer ha destacat que “hem de seguir treballant en la conscienciació perquè la gent s’estima el que coneix, i allò que estimam, ho protegim”. Finalment, ha afegit que “ha arribat el moment en què ha quedat clar que més no és sempre millor, però millor sí que pot significar més”.

Compartir

PROGRAMES