TOP
S’han eliminat gairebé 5.500 bosses de processionària. Foto: CIF

Antoni Tur: “Estam molt lluny de posar fi a la plaga”

El passat 24 de gener va començar la campanya de retirada de bosses de processionària, que ha consistit en la contractació de dos operaris que estan duent a terme aquesta feina.
En les dues primeres setmanes de treball s’han eliminat 5.454 bosses de forma manual. Els treballs realitzats s’han centrat en les zones públiques dels nuclis urbans i, en especial, a la zona del Cementeri de Sant Francesc i de l’Hospital.
El pressupost inicial previst és de 7.000 euros, si bé l’augment considerable de la plaga fa previsible que s’incrementin tant el pressupost com el nombre de jornades.

Caçadors de nius
A més dels 4.000 cartutxos en estoc cedits per la Conselleria balear de Medi Ambient, està previst que en els dies vinents n’arribin més de 6.500 que s’empraran per destruir els nius que estan a més alçada. El Consell compta amb l’ajuda dels clubs de caçadors per a la seva destrucció.

Préstec de tisores telescòpiques
El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha agraït la col·laboració “dels propietaris dels boscos i de la resta de residents per localitzar i combatre aquesta plaga”, i ha recordat que “des de l’àrea s’ofereix informació i material als particulars per retirar les bosses de processionària”.
L’any passat, el Consell va adquirir dues tisores telescòpiques per tallar bosses fins a una alçada de sis metres, i enguany n’ha adquirit dues més. Aquestes tisores es presten de franc a l’àrea de Medi Ambient.

“No abaixar la guàrdia”
El conseller ha animat el departament de Sanitat Forestal del Govern balear “a no abaixar la guàrdia” en la lluita contra la plaga i a continuar amb els tractaments aeris amb helicòpter emprant Bacillus thuringiensis varietat kurstaki. “Estam molt lluny de posar fi a la plaga, i consideram que ha de ser una qüestió prioritària pel Govern balear”, ha incidit Tur.

Contacte i informació
Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb l’àrea de Medi Ambient a les oficines del carrer de Mallorca de Sant Ferran, telefonant al 971 32 12 10, extensió 1, o mitjançant el correu electrònic mediambient@conselldeformentera.cat.
També es pot consultar el web de Sanitat Forestal, o posar-s’hi en contacte mitjançant el telèfon 971 17 66 66 o el correu electrònic sanitatforestal@caib.es.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES