TOP
Antonio Jesús Sanz a Ràdio Illa.

Antonio J. Sanz, a favor de reeditar el pacte d’esquerres al Parlament per l’escó de Formentera

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha explicat que li queden 10 dies en el càrrec abans que, en compliment de l’acord preelectoral entre GxF, PSOE i EU, cedeixi l’escó de la nostra illa en el Parlament a la representant d’Esquerra Unida, Vanessa Díaz. De cara a les pròximes eleccions de maig, el socialista ha exposat que el seu partit encara no ha decidit si reeditarà aquest pacte de formacions d’esquerres en què també ha compartit l’escó amb Sílvia Tur (GxF). Ara bé, Sanz ha declarat que ell personalment està a favor de tornar a pactar la candidatura conjunta a la cambra autonòmica. Així mateix, s’ha posat a disposició del PSOE per conformar les llistes per a les eleccions al Consell o al Parlament.

El també exconseller insular de Medi Ambient ha detallat que aquests dies manté un intens contacte amb Díaz per definir quins assumptes creu que s’han de prioritzar en els mesos que queden de legislatura. Sanz s’ha referit a “millores en matèria sanitària, en servies educatius” o en transport marítim, concretament, afegeix el diputat, s’ha d’executar “la licitació com a servei públic de la primera i darrera barca”, així com altres temes, com la millora del control de la processionària o les esmenes al pressupost “pendents d’execució, com l’ampliació de l’IES Marc Ferrer, la museïtzació de sa Senieta, o [la creació] del tercer camp de boies [de fondeig] de Formentera”, del qual encara se n’ha de definir la ubicació i la capacitat.

Exigeix al Govern que actui contra la processionària
D’altra banda, el representant de Formentera ha reclamat al Govern balear mesures efectives per lluitar contra la processionària del pi i ha rebatut les crítiques que ha rebut des de Sa Unió. En aquest sentit, ha afirmat que durant el Govern de Bauzà la partida en sanitat forestal arribava als 400.000 euros, si bé actualment és molt superior i frega els 1,8 milions. A més, ha declarat que la solució que es volia impulsar el 2014 des d’aquell executiu, és a dir, els tractaments aeris amb l’insecticida diflubenzuron, hagués set com “matar mosques a canonades”.
Sobre el fet que l’executiu autonòmic hagi descartat per a Formentera les polvoritzacions amb helicòpter de Bacillus thuringiensis en favor de les aplicacions del mateix agent biològic des de terra, Sanz ha assenyalat: “Segons els tècnics, el tractament aeri no era tan efectiu com podia ser-ho el terrestre”. Finalment, el diputat ha reclamat al Govern de Francina Armengol que redacti un pla integral per tractar la processionària a Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES