TOP
Les obres en curs a la Savina, la passada setmana.

APB: Divendres acaben les obres per a la nova ubicació de les excursions marítimes

L’Autoritat Portuària de Balears ha confirmat a Ràdio Illa que està previst que el divendres 3 de juny es recepcionin les obres d’adequació del nou punt d’embarcament i desembarcament de les excursions marítimes al port de la Savina. Aquestes feines comprenen l’adequació del paviment mitjançant l’execució d’una rampa per salvar els desnivells entre la vorera de l’Estació Marítima i el moll. Així mateix, en aquesta actuació es retira la barana i la vegetació que fins ara separaven la zona d’accés públic contigua a l’Estació Marítima i l’àrea on atracaven les embarcacions d’esbarjo de gran eslora i que gestionava Marina de Formentera. A més, s’executen les feines necessàries per a la dotació de subministrament elèctric i aigua als vaixells de les excursions.
Aquesta reordenació del port de Formentera aproparà les embarcacions de les excursions a l’Estació Marítima i la parada de taxis i dóna compliment a l‘acord del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) del passat mes de febrer.

Espai per a xàrters, pendent d’obres
En la mateixa sessió del Consell d’Administració de l’APB s’establí que el moll on atraquen les excursions marítimes (davant del passeig, prop d’on es troben establiments com el Bahia), es reconvertixi quan les embarcacions dedicades a aquesta activitat siguin reubicades. D’aquesta manera, està previst reformar aquest moll per proporcionar punts d’amarratge per a 35 embarcacions de xàrter nàutic de fins a sis metres d’eslora. Les obres per adaptar aquest moll a la seva nova finalitat les haurà de portar a terme l’empresa que sigui autoritzada per explotar la dàrsena de Ponent, segons indica l’APB. La mateixa societat serà la que gestionarà els 35 amarratges.
De moment, és Marina de Formentera qui explota la dàrsena de Ponent, tot i que Port Med Formentera també en reclama la gestió. L’APB ha informat Ràdio Illa que el passat divendres, 27 de maig, quan caducava el títol de gestió de la dàrsena en favor de Marina, aquesta empresa no féu entrega de les instal·lacions. Com a conseqüència, l’APB ha traslladat a l’advocacia de l’Estat aquest assumpte. De moment, l’APB encara no ha detallat en què es concretaran les accions legals que estudia emprendre.

Compartir

PROGRAMES