TOP
El Cosmitos aplaudeix Jennifer Hermoso per la seva valentia de demanar mesures exemplars.

Apunt d’Opinió del Cosmitos arran del cas Rubiales

El Cosmitos EC Formentera celebrem a dimissió del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, i aplaudim a la jugadora Jennifer Hermoso per la seva valentia de demanar mesures exemplars. El resultat que volíem ha trigat, però ja el tenim!

El comportament del president de la Federació Espanyola de Futbol a la final de Copa del Món és només la punta de l’iceberg del masclisme silenciós o no tan silenciós que trobem actualment en
l’esport, però a més a més en els àmbits de la feina, als equips de govern, als Comitès de les Grans empreses i, tristament, encara a quasi tots els àmbits del nostre dia a dia com a dones.

Realment sembla que cada vegada es visualitza més la dona als llocs de presa de decisions a les Federacions, Clubs, mitjans de Comunicació, etc. però la realitat és que encara no tenim el pes o confiança per defensar la igualtat.

Des del Cosmitos felicitem les jugadores de la Selecció Femenina de Futbol perquè, tal com diu el nostre lema, el futbol femení és més que un esport. Esperem que tota aquesta situació serveixi per a la societat en general per millors oportunitats de les generacions venidores.

Com a Club ens agradaria deixar clar que continuàrem treballant dia a dia amb els pocs recursos que tenim perquè els somnis de moltes jugadores i l’espai de confiança que hem creat al Club perduri en el temps. És molt difícil fer entendre a les administracions que necessitem més suport per l’esport femení, a les Federacions, és difícil lluitar contra Clubs amb pressupostos gegants, és molt difícil gestionar la tresoreria d’un Club amb l’actual funcionament de la majoria de les subvencions que per rebre diners has de gastar-los primer (si acabes de néixer com els gastes si no els tens?), és difícil donar tota la visibilitat que voldríem als col·laboradors i col·laboradores que han comptat amb nosaltres des de l’inici per poder atreure més patrocinis …

Així i tot, des de la Directiva, des de l’equip tècnic del Club, des de les famílies i des del poble de Formentera sabem que estem fent una bona feina i que les jugadores de l’Escola Cosmitos un dia podrien arribar a ser campiones del món!

Continuarem reclamant allà on sigui el que és just. Juntes som més que un esport!

Obrim la porta a tothom que es vulgui sumar al Club de posar-se en contacte amb nosaltres. Tenim pocs recursos, però us assegurem que la passió pel planter és contagiosa i molt gratificant!

Volem que hi hagi un futur en el futbol femení a Formentera. Les “Cosmites” estem convençudes que el futbol sala és i serà la pedrera de jugadores a la nostra illa!

Daisee Aguilera
Presidenta del Cosmitos, en nom de la Directiva i el cos tècnic.

Dades del Club:
1. Som 70 jugadores durant la temporada futbolística i tenim un pressupost anual de 30.000€.
2. Aquest any tenim assegurada la competició d’1 equip en categoria absoluta en lliga Autonòmica i inscriurem 1 equip en categoria Regional, 2 equips d’Alevins i 1 equip Infantil 100% femenins. És la quarta temporada que ho reclamem. Esperem que els Clubs d’Eivissa també apostin per la cantera per conformar lligues en totes aquestes categories. Sinó continuarem muntant diades i tornejos als caps de setmana.
3. Tenim una Escola d’estiu formada per 35 al·lots i al·lotes que gaudeixen a diari de les activitats del futbol sala.
4. Hem signat un Conveni de 7.000€ per 2023 amb el Consell de Formentera per les 50 jugadores de l’Escola Cosmitos.
5. Arrepleguem uns 7.500€ de patrocinadors locals de l’illa.
6. Totes les jugadores paguen inscripció per contribuir a les despeses de l’activitat del Club.
7. Estem pendents de les subvencions de 2021 – 2022 del Consell i de les del Govern Balear per 2023- 2024.
8. Hem presentat un projecte d’Esport Inclusiu al Govern Balear.
9. Estem pendents del resultat de la Candidatura presentada als Premis Supera Social d’Iberdrola.
10. Els espais públics disponibles dels que disposem són dos pavellons que compartim amb la resta de Clubs esportius de l’illa, una pista d’externa a Es Cap de Barberia. Preguem espais socials com una cafeteria que no s’ha ficat en marxa des de la pandèmia i una sala perquè l’equip tècnic pugui planificar els entrenaments i partits, fer reunions i demés a les instal·lacions públiques.

 

Els comentaris publicats a la secció d’Opinió no representen el parer de Ràdio Illa. Aquest mitjà no es fa responsable de les opinions que són recollides en aquesta secció. Ràdio Illa es reserva l’opció de publicar parcialment el text o a no fer-lo públic en el cas de vulneració dels drets fonamentals.

Si voleu fer arribar un article per ser publicat a la secció d’Opinió, adreçau-vos al correu electrònic info@radioilla.cat. Juntament amb el text cal que ens envieu el nom complet, número de DNI o NIE i contacte de telèfon.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES