TOP
Els candidats i candidates de la majoria de formacions, anit davant l’Ajuntament Vell.

Arrenca la campanya electoral del 28M

La campanya electoral de les eleccions del 28 de maig s’ha iniciat aquest dijous nit amb la presentació de les candidatures i els seus cartells a la plaça de Sant Francesc, amb la participació de Gent per Formentera, Sa Unió, PSOE, VOX i Podem, així com les absències del Partit Llibertari de Pedro Galli, que es presenta al Consell, i del PACMA, que presenta Ana Olga Coego com a candidata a l’escó del Parlament de les Illes Balears.

Des de la passada mitjanit, doncs, estem en campanya electoral amb doble cita electoral, al Parlament balear i al Consell Insular. Una cita on tots els partits maldaran per explicar el seu projecte per Formentera i on caldrà veure si el desenllaç, després del recompte de vots del diumenge 28 de maig, ens deixa les coses si fa no fa com ara, amb una suma de les formacions d’esquerres que continuï apostant per un Govern de coalició entre GxF, liderada per Alejandra Ferrer, i PSOE, encapçalat per Ana Juan, o Sa Unió capitanejada per Llorenç Córdoba aconsegueix fer el sorpasso adjudicant-se la majoria absoluta.

En aquesta ocasió, caldrà també veure quin és el paper de les altres formacions que es presenten al Consell de Formentera; Podem, amb Ignacio Monge, Tato; VOX, amb José Antonio Rebollo, i el Partit Llibertari de Pedro Galli, ja que segons els resultats, algun d’ells podria ser decisiu a l’hora d’actuar com a crossa per a la formació d’un nou executiu insular.

També s’ha de ficar el focus en la lluita per l’escó formenterer al Parlament balear, per la qual cosa els votants podrem triar entre quatre opcions: la coalició entre GxF i PSOE representada per Sílvia Tur; Sa Unió, que també és coalició entre PP, Compromís i independents i que aposta pel mateix candidat al Consell, és a dir en Llorenç Córdoba, Vox amb l’eivissenc Vicente Juan Boned o el PACMA amb Ana Olga Coego.
D’aquestes quatre alternatives, la guanyadora hauria de ser a priori una de les dues primeres, la progressista de GxF + PSOE, o la conservadora de Sa Unió.

A més, aconseguir aquest escó podria acabar decantant el color del Govern autonòmic que haurà de sortir d’aquestes eleccions, ja que les previsions deixen entreveure un gairebé empat entre les esquerres i les dretes, tot i que darrerament també s’ha especulat força amb el paper del Pi en aquest entrellat postelectoral, car aquest partit podria ser el que acabés decantant l’executiu autonòmic cap a una banda o cap a l’altra emulant la desapareguda Unió Mallorquina.

En tot cas, falten dues setmanes perquè aquells que no tinguin decidit el seu vot acabin escollint, o no, alguna de les opcions que concorren a Formentera.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES