TOP
La Guàrdia Civil trasllada als detinguts per arribada irregular cap al furgó policial, ahir dissabte, as Caló. LGM

Arriba as Caló la novena barca amb persones migrades des de divendres

Aquesta matinada s’ha produït a Formentera l’arribada de la novena barca amb migrants provinents del nord d’Àfrica des de divendres. La Delegació del Govern ha informat que “a les 02.35 h de diumenge s’ha produït l’entrada irregular per mar territorial d’un total de 13 persones d’origen magribí interceptades en aparent bon estat de salut”. En l’incident, que ha ocorregut as Caló, hi han intervengut patrulles de la Guàrdia Civil de Formentera.
Des del divendres a les 9 h, han arribat a Formentera o als voltants, un total de nou barques (tres divendres, cinc dissabte i una avui diumenge) amb 158 persones detingudes per entrada irregular en territori espanyol. Tot i que la majoria de migrants són homes originaris del Magreb, la Delegació indica que també n’hi ha algun de subsaharià, i testimonis presencials han identificat a dones i menors entre els arrestats. La Delegació del Govern no ha precisat quantes dones i infants han recalat a Formentera, si bé ha ofert el còmput d’arribades en el conjunt de les Balears des de divendres en el que, de moment, no parla de menors. Així, segons la Delegació, s’han detectat 22 barques amb un total de 371 persones, de les quals 16 són dones. Pel que fa a la distribució per illes, s’han interceptat les citades 9 embarcacions a Formentera, així com 12 a Mallorca i 1 a Eivissa.
Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de 21 embarcacions a Formentera. En total són 299 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular en territori espanyol des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

Compartir

PROGRAMES