TOP
Una barca arribada as Caló el passat juliol.

Arriba as Caló una nova barca amb 13 persones, la tercera del cap de setmana

Entre les 16.15 i 18.40 hores d’avui diumenge han set detingudes per arribada irregular en territori espanyol un total de 13 persones a la zona des Caló de Sant Agustí. La Delegació del Govern encara no ha informat sobre la seva nacionalitat o si, entre les persones interceptades, hi ha dones o menors. La mateixa font ha assenyalat que “pròxima al lloc, s’ha localitzat a l’aigua una embarcació tipus pastera”. En l’acció han intervingut patrulles de Seguretat Ciutadana de la Guàrdia Civil i efectius de la Policia Local després de registrar l’avís d’un particular.
Es tracta de la tercera arribada de migrants del cap de setmana a Formentera, després que ahir es registressin dues embarcacions més amb un total de 21 persones a bord.
Amb anterioritat a l’episodi d’aquest cap de setmana, la darrera embarcació d’aquestes característiques que va recalar a Formentera ho va fer la nit del passat 2 d’octubre, amb 13 persones a bord. Des d’inicis d’any, s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 419 persones migrants en aigües o territori formenterer.
A més, a Eivissa han arribat avui diumenge tres barques més amb
39 persones a bord, entre les quals hi havia tres dones embarassades i dos menors. El fet que entre els ocupants d’aquestes barques, a més d’homes joves, cada vegada sigui més habitual la presència de dones i menors indica, segons els experts, que la ruta Algèria – Illes Balears s’està estabilitzant. 

Què passa amb els detinguts?
Tots els detinguts per arribada irregular segueixen un protocol similar: després de ser detinguts a Formentera són traslladats a Eivissa, on passen a estar sota custòdia de la Policia Nacional un màxim de 72 hores, mentre se’ls hi tramita l’expedient de devolució. Posteriorment aquestes persones passen al circuit assistencial d’ONG (sigui a les Illes o a la Península) o bé viatgen per ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), tot i que durant les darreres setmanes, segons ha indicat la Delegació del Govern, no hi ha hagut places lliures.

Compartir

PROGRAMES