TOP
Barca amb un grup de migrants fotografiada en aigües territorials de Formentera. Arxiu.

Arriba una nova barca amb 16 persones immigrades. Ja en són 85 des de dissabte

Aquesta matinada ha recalat una nova embarcació amb 16 persones a bord que han set detingudes per la Guàrdia Civil as Caló, per arribada irregular en territori espanyol. Del total d’arrestats, la meitat han set localitzats a les 5.45 h i la resta, al llarg del matí en la mateixa zona. La Delegació del Govern encara no ha informat de la nacionalitat dels detinguts, o de si en el grup hi ha alguna dona o menor.
Des que el 2017 començà el degoteig d’embarcacions, es té constància que provenen d’Algèria i la majoria de persones que viatgen en elles són homes d’aquesta nacionalitat, tot i que en els darrers temps està augmentant la quantitat de menors i dones.
El bon temps afavoreix l’arribada de més embarcacions amb persones migrades a Formentera i comptant la d’avui, ja són 7 les barques que han recalat a l’illa des de dissabte, amb 85 persones a bord, dels quals 5 són menors. Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada a aigües o territori formenterer de 470 persones en situació irregular.
Ara les persones detingudes a Formentera han de ser traslladades a Eivissa, on passen a disposició de la Policia Nacional un màxim de 72 hores mentre se’ls hi tramita l’expedient de devolució. Expirat aquest termini, o bé queden en llibertat amb l’assistència d’ONG o bé el jutge decreta el seu ingrés en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), en cas que hi hagi places lliures.
Després de mesos sense disponibilitat en els CIE, ahir la delegada del Govern a les Illes, Aina Calvo, anuncià que de les 114 persones que havien arribat irregularment a les Pitiüses durant el cap de setmana, almenys 41 serien traslladades a una d’aquestes instal·lacions. Posteriorment està previst que es procedeixi al seu retorn cap al país d’origen. Les persones migrades poden restar un màxim de 60 dies en els CIE.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES