TOP
L’enllaç comptarà amb un tram submarí de 27,15 km. Foto: REE

Autoritzat i declarat d’utilitat pública l’enllaç elèctric entre Formentera i Eivissa

El futur enllaç elèctric que connectarà les Pitiüses ha rebut l’autorització administrativa de construcció i la declaració d’utilitat pública de la Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
Després de la Declaració d’Impacte Ambiental favorable per al projecte del passat mes d’agost, les autoritzacions actuals permeten a Red Elèctrica d’Espanya escometre les obres del traçat terrestre de l’enllaç a partir d’aquest mes d’octubre, tant en el seu recorregut a Formentera com a Eivissa. Aquests treballs se sumaran als ja iniciats de la construcció de la nova subestació de Formentera i l’ampliació de la subestació de Torrent, a Eivissa.

Traçat
El projecte d’interconnexió elèctrica que unirà totes dues illes inclou el desplegament de dos enllaços de 132 kV entre totes dues subestacions. La infraestructura compta amb un tram submarí de 27,15 km, amb una profunditat màxima de 62 metres, i amb un tram terrestre de 4,8 km a Formentera i de 5,26 km a Eivissa. En tots dos casos, el traçat és soterrat i discorre en la seva pràctica totalitat per zones de titularitat pública annexes a vies, carreteres i camins públics existents.

Coordinació entre administracions
Ara que el projecte ja compta amb la Declaració d’Impacte Ambiental favorable i amb les actuals autoritzacions administratives necessàries per al seu desenvolupament, l’objectiu de Red Elèctrica és agilitar al màxim la seva execució. Per a això, s’ha intensificat la coordinació amb les principals administracions implicades en el territori: els Consells Insulars de Formentera i Eivissa, i els municipis de Santa Eulària des Riu i Eivissa, a més de Sant Francesc.

Garantia de subministrament elèctric per a Formentera
Amb una inversió prevista de 96 milions d’euros, l’objectiu de la futura interconnexió entre Formentera i Eivissa és reforçar la garantia de subministrament elèctric de Formentera, ja que permetrà cobrir tota la demanda elèctrica de la nostra illa de manera estable i segura. D’altra banda, suposarà un avanç en el procés de transició energètica en el conjunt del sistema elèctric balear.

Compartir

PROGRAMES