TOP
L’embarcació va ser retirada per una empresa especialitzada.

Barca a cala Saona: 14 persones detingudes per entrada irregular en la segona arribada de 2023

Avui, poc després de la 1 h de la matinada, 14 persones han set detingudes per arribada irregular en territori espanyol, segons ha informat la Delegació del Govern. La mateixa font no ha indicat la nacionalitat dels arrestats i s’ha limitat a esmentar que eren d’origen magribí. Així mateix, tampoc s’ha especificat el punt on s’han produït les detencions, si bé han succeït a “la carretera de la Savina a la Mola” (PM 820).
Suposadament, els migrants haurien arribat a bord d’una barca de petita eslora provinent del Nord d’Àfrica. Tot i que la Delegació tampoc ha informat d’on s’ha fet el desembarcament, fonts del Consell han aclarit que s’hauria dut a terme a cala Saona. Així mateix, la institució insular ha encarregat els serveis d’una empresa de logística que s’ha ocupat de la retirada aquesta mateixa tarda. Cal recordar que fa pocs dies el Consell retirà diverses embarcacions emprades en la immigració irregular que havien quedat abandonades a la costa i suposaven un risc de contaminació.
Es tracta de la segona barca de la migració irregular que recala a Formentera d’ençà que començà el 2023. La primera arribà a ses platgetes des Caló la matinada del passat 6 de gener, amb 21 persones a bord. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 35 persones i dues barques.
Cal recordar que el 2022 es va detectar l’arribada de 37 embarcacions a la nostra illa, tant a terra ferma com a aigües territorials. En total van ser 484 les persones supervivents que van ser interceptades el 2022 per entrada irregular a l’Estat.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, els adults sense fills menors quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons ha informat la Delegació del Govern.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES