TOP
Alex Büchau durant la 40 Volta a Formentera en surf de Vela. Foto: José Antonio Arribas.

Büchau guanya la seva novena Volta en una llarga regata amb Xaloc fluix

Àlex Büchau s’ha imposat en l’edició 40 de la Volta a Formentera en surf de Vela en una jornada marcada pels vents fluixos de Xaloc (Sud-est) que han bufat per sota dels 8 nusos i que han fet que la regata es convertís en una veritable prova de resistència i força mental. Per mor dels fluixos vents s’ha decidit deixar els foils en sec i finalment s’ha competit amb classe Raceboard. De fet, bona prova de l’exigència d’aquesta edició de la Volta és que dels 32 regatistes que l’han començat, només n’han arribat a meta 12. Així mateix, el campió formenterer (amb un cronòmetre de 7 hores i 26 minuts) ha declarat que “ha set una de les voltes més dures” i això que ja n’ha completat 34, de les quals, amb la d’avui, n’ha guanyat nou, confirmant que als seus 53 anys es troba en plena forma.

Un dels participants navega per sota del far de la Mola. Foto: José Antonio Arribas.

 

En el primer tram de la competició, des de sa Sequi fins as Copinar, Büchau ha mantingut un duel amb el segon classificat, Àlex Figueiras (7 hores i 45 minuts), que al seu torn ja ha completat 14 voltes. El campió ha destacat d’aquest tram, en el qual ha navegat durant gairebé cinc hores, que “s’ha fet etern” per mor del poc vent. Després del tradicional dinar al quiosc Bartolito, en la represa, s’ha sumat a la pugna pel lideratge l’eivissenc Toni Colomar (24 voltes completades), que s’ha escapat dels seus rivals, però atès el seu temps en el primer tram, finalment quedaria tercer amb un cronòmetre total de 7 hores i 49 minuts.

Dos navegants reprenen la regata després de dinar al quiosc Bartolito. Foto: José Antonio Arribas.

 

El darrer en arribar a la meta, situada a la boca de l’estany des Peix, gairebé de nit, ha set Raúl Antona, amb un temps de 10 hores i 2 minuts. Era la segona vegada que el navegant de Salou (Tarragona) competia a la Volta a Formentera i la primera vegada que l’ha pogut finalitzar. El salouenc ha explicat que ha set una prova “molt dura, amb poc vent, moltes hores… i moltes rampes”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES