TOP
Una de les infraccions detectades ha estat la de pescar dins una instal·lació portuària, entre vaixells, i que l’infractor va penjar a les seves xarxes. CAIB

Campanya de control i inspecció per detectar casos de pesca il·legal a les xarxes socials

La Direcció General de Pesca ha ampliat l’abast de les inspeccions per detectar la pesca il·legal i ha inclòs la vigilància a les xarxes socials com a part de les responsabilitats habituals dels inspectors de pesca.

Conductes irresponsables
En aquest sentit, el director general de Pesca, Antoni Maria Grau, ha explicat que “en un context en què cada volta proliferen més imatges i vídeos compartits per pescadors aficionats a les xarxes socials, hem detectat, lamentablement, que algunes d’aquestes publicacions mostren actituds negligents o activitats il·legals. Aquest fenomen no es limita únicament a exposar comportaments qüestionables, sinó que també s’observa una tendència preocupant: els seguidors emulen aquestes pràctiques i adopten conductes irresponsables sense ser conscients de les implicacions que tenen”, ha afegit.

Quatre infraccions greus
Per tot això, amb el propòsit de contrarestar aquesta tendència i prevenir l’escalada d’aquests comportaments, els inspectors de la Direcció General de Pesca han posat en marxa una campanya de control i inspecció específicament orientada a abordar aquesta problemàtica.

Fins ara, s’han registrat quatre casos d’infraccions greus, que podrien comportar sancions de fins a trenta mil euros.

Agricultura, Pesca i Medi Natural vol recordar que hi ha una adreça electrònica per obtenir més informació o per denunciar possibles infraccions: pesca@dgpesca.caib.es

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES