TOP
Un grup de turistes passeja per Sant Francesc aquest matí.

Cap de setmana de Sant Jaume: xafogor i màximes de 36 graus

La calor sufocant no donarà treva a Formentera durant el cap de setmana i la festivitat del patró de l’illa, Sant Jaume (dilluns 25 de juliol), i l’AEMET preveu activar l’alerta groga per altes temperatures de fins a 36 graus a partir de dissabte a les Pitiüses. El meteoròleg de Ràdio Illa, Pep Vicens (escoltau àudio), explica que no estam registrant un episodi amb xifres extraordinàries per l’estiu; tanmateix, sí que és rellevant el fet que la intensa calor s’estengui durant tantes jornades consecutives i que no remeti significativament durant la nit. A més, refrescar-se amb un bany a la mar tampoc pareix que sigui un bon remei, ja que la temperatura de l’aigua oscil·larà entre els 28 i els 29 graus, és a dir, uns 4 graus per sobre de la mitjana habitual durant aquesta època.

La canícula es farà notar durant aquests dies de festa, concerts i actes a l’aire lliure, amb un increment del termòmetre que anirà de dissabte a dilluns, quan es podria arribar a màximes de 36 graus i en la majoria de l’illa es viuran nits tòrrides, és a dir, amb registres entre els 25 i els 30 graus.

Qualsevol ombra és d’agrair, aquest matí a Sant Francesc.

Dissabte 23 està previst que a Sant Francesc s’observin 34 graus, mentre que durant la nit a la Savina es podrien registrar mínimes de 24 graus. A més, els vents de Xaloc (Sud-est), que al llarg d’aquests tres dies aniran virant a Migjorn (Sud) i Llebeig (Sud-oest) augmentaran la humitat ambiental i, per tant, aguditzaran la sensació de xafogor. En el diumenge 24 cal destacar que as Pujols es preveu que el mercuri assoleixi els 35 graus, mentre que a les nits la mínima no caurà per sota dels 25 graus as Pujols i dels 23 a Sant Francesc, la Savina i el Pilar.
El dia de Sant Jaume serà la jornada més calorosa, tant de nit com de dia: màximes de 36 graus as Pujols, 35 a Sant Francesc i 33 a la Savina i el Pilar i mínimes que poden arribar als 27 graus a la localitat portuària i als 26 as Pujols, mentre que no baixaran dels 25 graus al Pilar i a Sant Francesc. Així mateix, a Eivissa diumenge i dilluns es pronostiquen màximes entre 36 i 37 graus a Santa Gertrudis. A partir de dimarts s’espera una lleugera remissió de les temperatures altes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES