TOP
Jaume Ferrer i Bartomeu Escandell en una imatge d’arxiu de 2019.

Cas punta Prima: Ferrer i Escandell absolts, Stöber condemnat a pagar les costes

L’expresident del Consell, Jaume Ferrer, i l’actual conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, han set absolts per la sentència de l’Audiència Provincial de Palma pel cas Punta Prima. A més, l’Audiència condemna a l’acusació particular, impulsada per l’empresari Leo Stöber, a pagar les costes del procés. La fiscalia no havia presentat càrrecs contra Ferrer ni Escandell, però, en canvi, Stöber els acusava dels presumptes delictes de prevaricació, falsedat i infidelitat a la cadena de custòdia de sentència. Pocs minuts després de conèixer la notícia, Ràdio Illa ha parlat amb Jaume Ferrer, qui ha declarat estar “content” per una resolució judicial que “no l’ha sorprès” i ha afegit: “Teníem claríssim des del primer moment (…) quina intencionalitat tenia [la querella]”.

Stöber, propietari d’un complex turístic a punta Prima, assenyala que el Pla Territorial Insular (PTI) aprovat el 2010 impedí l’ampliació de les seves instal·lacions, on pretenia construir 40 habitatges i espais per a jardins en una àrea inclosa dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de Ses Salines. A diferència del que finalment ha sentenciat l’Audiència, l’empresari argumentà que Ferrer i Escandell retardaren intencionadament i amb ànim de perjudicar-lo l’aprovació definitiva del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de punta Prima.
Així mateix, en la querella penal interposada per Stöber no constaven els consellers del PSOE, l’altre partit de la coalició insular 2007-11 que aprovà el PTI, si bé sí que s’acusava dos exconsellers més de Gent per Formentera (GxF) que conformaren aquell equip de Govern: Sònia Cardona i Josep Mayans. En el seu cas, quan es van reprendre les vistes del judici durant aquest novembre, Stöber retirà els càrrecs contra ells.

Ferrer: “A poc a poc s’ha desmuntat la trama”
Sobre l’anunci d’Stöber a Ràdio Illa de recórrer la sentència al Suprem, Ferrer ha declarat que està “amb la consciència tranquil·la” i que, si cal, seguirà “demostrant que s’ha actuat de manera correcta” i ha afegit: “A poc a poc s’ha desmuntat la trama que [Stöber] havia muntat per intentar danyar la imatge de tots nosaltres en àmbit polític”.
A més, per l’expresident, el fet que la sentència obligui a l’acusació particular a assumir les costes del judici, demostra “la temeritat manifesta que [Stöber] va assumir presentant aquesta querella sense tenir arguments sòlids per condemnar-nos”. Preguntat sobre el procés pendent per determinar la possible responsabilitat civil per no haver permès la construcció dels 40 habitatges i en el qual Stöber reclama 24 milions d’euros, Ferrer ha recordat que ja existeix una sentència “favorable” en l’àmbit contenciós administratiu sobre el PTI aprovat el 2010, i que després de l’absolució coneguda avui, “tot són sentències favorables, [per tant] entenem que la responsabilitat civil patrimonial no té cap sentit”. Tot i això, l’excap del Govern insular afirma: “Si el jutge ens demana que justifiquem el que calgui, continuarem donant la cara allà on faci falta”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES