TOP
Imatge aèria del complex de Sunway SL a punta Prima. GM

Stöber, sobre el judici de punta Prima: “Recorreré fins a la fi de la meva vida”

L’advocat i empresari de Sunway SL, Leo Stöber, impulsor de l’acusació particular en el cas Punta Prima, afirma en aquesta entrevista a Ràdio Illa que espera que en la sentència del judici penal que s’ha de publicar els pròxims dies o setmanes se li reconegui que se li “han causat grans perjudicis amb premeditació i per motius polítics i no tècnics”. En cas contrari, afegeix: “Recorreré fins a la fi de la meva vida”. Stöber, propietari d’un complex turístic en aquesta zona de Formentera, assenyala que el Pla Territorial Insular (PTI) aprovat el 2010 impedí l’ampliació de les seves instal·lacions, on pretén construir 40 habitatges i espais per a jardins. En aquest judici, l’empresari acusa l’expresident del Consell, Jaume Ferrer, i l’actual conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, dels presumptes delictes de prevaricació, falsedat i infidelitat a la cadena de custòdia de sentència.

Sobre el fet que el fiscal no hagi presentat càrrecs contra els acusats i que, d’acord amb el seu escrit, no quedi acreditat que haguessin endarrerit  intencionadament i amb ànim de perjudicar-lo l’aprovació definitiva del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de punta Prima, Stöber declara que no té res a dir i que respecta la decisió del ministeri públic.
D’altra banda, l’empresari alemany explica per què des de fa 11 anys ha estat demandant als consellers de Gent per Formentera (GxF) que conformaven l’equip de govern de la legislatura 2007-11 i, en canvi, no ha iniciat accions legals contra els consellers del PSOE, socis de la coalició insular que també votaren el PTI: “No es pot alegrement imputar de forma col·legiada a tot el govern, jo he escollit a aquelles persones que crec que eren responsables d’aquella decisió”. Així mateix, el demandant agrega que des del PSOE se li va “dir que si no votaven [a favor del PTI] es dissoldria la coalició i sortirien del govern”, cosa que, segons assegura, va entendre.

Pacte verbal amb Jaume Ferrer per construir “la meitat”
Stöber sosté que se sent traït per Jaume Ferrer i Bartomeu Escandell que, segons ell, no haurien complert un pacte verbal d’acord amb el qual el Consell autoritzaria a Sunway SL a construir la meitat de les seves pretensions urbanístiques inicials. A més, l’empresari recorda que quan s’aprovà el PTI que anul·lava totalment els seus drets d’edificabilitat, Ferrer li hauria dit: “Ho sento, però políticament no era factible”.
Sobre el fet que hagi retirat part dels càrrecs contra Ferrer i Escandell i totes les acusacions contra Sònia Cardona i Josep Mayans, Stöber aclareix que “quan es denuncia penalment a diverses persones, hi ha una investigació (…) i després hi ha un judici on es pot veure si l’acusació tenia prou força o no” i en aquell moment considerà que “no hi havia prou proves per mantenir les acusacions”.

Altres processos judicials pendents
D’altra banda, Stöber confirma que hi ha pendent un procés civil per determinar la possible indemnització a favor de Sunway per no haver pogut desenvolupar la urbanització a punta Prima. En aquesta acció civil, Stöber reclama 24 milions d’euros al Consell de Formentera, una institució que el 2022 ha tengut un pressupost inicial de 33 milions. L’empresari destaca que aquesta reclamació està per sota dels 40 milions que fixà el pèrit judicial i assegura que el dret a ser indemnitzat el té “tant si condemnen com si no condemnen als acusats”.
Finalment, Stöber s’ha referit a altres processos judicials paral·lels en què també acusa membres de GxF, com una derivada de Ca ses Castellones o una demanda relacionada amb la construcció de les vies de circumval·lació on, segons afirma, els acusats “amb sous públics han urbanitzat terrenys d’amics”.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES