TOP
Sònia Cardona a Ràdio Illa.

Sònia Cardona: “11 anys més tard, Stöber ha vist que no tenia proves però el mal ja està fet”

Sònia Cardona ha declarat a Ràdio Illa que l’empresari alemany Leo Stöber està “instrumentalitzant la justícia” en els processos judicials que ha impulsat contra consellers de Gent per Formentera (GxF), entre els quals hi ha el judici del cas Punta Prima, que ahir va quedar vist per sentència, que s’espera que es publiqui en dies o setmanes. Cardona ha subratllat que els tribunals no han emès cap sentència condemnatòria després d’11 anys en què Stöber ha formulat greus acusacions contra ella i altres membres de GxF que integraren l’equip de Govern 2007-2011.

En el cas Punta Prima, Stöber, propietari d’un complex turístic en aquesta zona de Formentera, acusa l’expresident del Consell, Jaume Ferrer, i l’actual conseller d’Hisenda, Bartomeu Escandell, dels presumptes delictes de prevaricació,  falsedat i infidelitat a la cadena de custòdia de sentència. En canvi, abans-d’ahir es va saber que l’acusació particular impulsada per l’alemany havia retirat tots els càrrecs contra l’exvicepresidenta insular, Sònia Cardona, i l’exconseller de Turisme, Josep Mayans. A més, ahir es va fer públic que Stöber també retirava les acusacions de coaccions i desobediència de sentència que havia formulat contra Ferrer i Escandell.

Recordam que l’empresari alemany volia ampliar urbanísticament el seu complex turístic de punta Prima, però el Pla Territorial Insular (PTI) aprovat el 2010 amb els vots a favor dels processats de GxF i els seus socis de govern del PSOE ho impedí. Aquesta normativa declarava aquests terrenys públics de cessió gratuïta al Consell i, per tant, no edificables.

Mentre que Stöber ha apreciat fets delictius en aquesta actuació i sosté que els acusats no han tramitat correctament el planejament de la zona, la fiscalia no ha presentat càrrecs i ha assenyalat que la declaració dels terrenys d’Stöber com a públics i no edificables responia a la voluntat de mantenir la qualitat paisatgística i natural de l’espai, inclòs dins de la zona perifèrica de protecció del Parc Natural de Ses Salines. D’aquesta manera, i d’acord amb l’escrit del fiscal, no queda acreditat que els acusats haguessin endarrerit, intencionadament i amb ànim de perjudicar-lo, com argumenta Stöber, l’aprovació definitiva del Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de punta Prima.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES